OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Aanbevolen 

4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel

4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel

Deze werkende Amerikaanse moeder heeft 4 goede vragen die je unt stellen om in contact te blijven met je pre-puber in deze drukke tijden. Ze neemt elke dag de rust en de tijd om met haar dochter te praten en stelt dan deze 4 vragen:

1. Hoe gaat het? 
2. Wat is er met je vrienden? Af en toe zal ik vragen over een specifiek vriend als ik weet dat een kind is gaan door iets, of als ze me verteld over een meningsverschil ze probeert uit te werken, maar het grootste deel van de tijd, ik stel deze vraag in algemene termen. Je zou verbaasd zijn hoe, wanneer je de kijker af van uw kind en glanst het op vrienden, zal uw kind meer kans om te praten zijn. 

3. Iets koel er aan de hand? OK, dus ik zal eerlijk zijn, dit is meer voor mij en mijn verstrooidheid dan het is voor haar. Soms vergeet ik over dingen komen, en als ik deze vraag te stellen, ze doet me meestal. Maar soms, vertelt ze me alles over haar geheime Harry Potter club of een nieuw project op school. 

4. Heeft u hulp nodig hebt met iets? Dit is mijn favoriete vraag van allemaal. En ik denk dat het misschien het belangrijkste zijn. Mijn kind weet dat ik er voor haar als ze het nodig heeft, maar we weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om hulp te vragen. Dus ik gewoon doen het zware werk voor haar op dit ene. De meeste van de tijd, zegt ze niet, en soms ze gewoon zegt: "Het schoonmaken van mijn kamer is een stuk vandaag. Kunt u misschien een beetje helpen? "(En soms help ik, soms niet. Ik zeg) Maar deze vraag kan veel dieper gaan dan dat. Misschien heeft ze problemen met het proberen om een ​​kloof te lossen tussen twee vrienden, of zij niet een concept dat ze over het werken op school te begrijpen. Vragen of ze hulp nodig heeft elke dag geeft me de kans om daar te zijn voor haar, toen ik wist niet dat ze nodig had. 

Deze vier vragen houden de conversatie stromen tussen mijn dochter en ik, en ze houden me op de hoogte als het gaat om het reilen en zeilen van alle dingen tween.

8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder
Als een koe zo blij!
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 30 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."