OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.
Fontgrootte: +

6 jaar oud en dan ook nog eens hockey op zaterdagochtend.

6 jaar oud en dan ook nog eens hockey op zaterdagochtend.

Vanaf vandaag heeft de zaterdag een nieuwe invulling gekregen.

Mijntje gaat wedstrijden hockeyen en we zullen dus voortaan ook op zaterdag te vinden zijn bij Hc Den Bosch. Ze is net 6 jaar. Niet meer uitslapen op zaterdag, geen pyjama ochtend meer of gewoon lekker luieren.Toen ik haar vanmorgen wakker moest maken en haar met haar slaperige koppie aan haar boterhammetje zag zitten, dacht ik: wat vind ik hier nu eigenlijk van? Om eerlijk te zijn vond ik het een beetje zielig. Ze moet al de hele week op tijd op om naar school te gaan, op zondagochtend heeft ze zwemles en nu is haar zaterdagochtend ook nog eens "afgepakt"' van haar. Maar ik probeer mijzelf ervan te overtuigen dat dit enkel mijn gevoel is. Want ik geef toe, ik houd niet echt van vroeg op staan en al helemaal niet in het weekend! Aan de andere kant vind ik het ook weer heel goed. De discipline op kunnen brengen om iedere zaterdag voortaan op tijd op het hockeyveld te staan, of je nu zin hebt of niet, zorgt er (hopelijk) voor dat ze opgroeit tot een persoon met gevoel voor verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Alhoewel ik daar eigenlijk niet over twijfel gezien het feit dat ze zo enorm op mij lijkt.En als ik dan een aantal foto's doorgestuurd krijg waarop ik zie dat ze heerlijk aan het hockeyen is en vol enthousiasme thuis komt:"mama, we hebben gewonnen met 12-2!", verdwijnt mijn twijfel ook weer als sneeuw voor de zon en ben ik er weer van overtuigd dat dit alleen maar goed voor haar is.Ben wel benieuwd of ik er een volgende keer ook zo over denk als manlief of ik misschien een keer niet al te fit langs het veld staan, omdat we een feestje hebben gehad de dag daarvoor. Maar hee, wij willen het goede voorbeeld geven.Dus zaterdagochtend, kom maar op! (Stiekem, kijk ik ook wel een beetje uit naar de winterstop!).Temperamentvol kind. Heb jij er ook één?
Waarom gedraagt een puber zich soms zo onmogelijk?...

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."