OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.
Fontgrootte: +

6 jaar oud en dan ook nog eens hockey op zaterdagochtend.

6 jaar oud en dan ook nog eens hockey op zaterdagochtend.

Vanaf vandaag heeft de zaterdag een nieuwe invulling gekregen.

Mijntje gaat wedstrijden hockeyen en we zullen dus voortaan ook op zaterdag te vinden zijn bij Hc Den Bosch. Ze is net 6 jaar. Niet meer uitslapen op zaterdag, geen pyjama ochtend meer of gewoon lekker luieren.Toen ik haar vanmorgen wakker moest maken en haar met haar slaperige koppie aan haar boterhammetje zag zitten, dacht ik: wat vind ik hier nu eigenlijk van? Om eerlijk te zijn vond ik het een beetje zielig. Ze moet al de hele week op tijd op om naar school te gaan, op zondagochtend heeft ze zwemles en nu is haar zaterdagochtend ook nog eens "afgepakt"' van haar. Maar ik probeer mijzelf ervan te overtuigen dat dit enkel mijn gevoel is. Want ik geef toe, ik houd niet echt van vroeg op staan en al helemaal niet in het weekend! Aan de andere kant vind ik het ook weer heel goed. De discipline op kunnen brengen om iedere zaterdag voortaan op tijd op het hockeyveld te staan, of je nu zin hebt of niet, zorgt er (hopelijk) voor dat ze opgroeit tot een persoon met gevoel voor verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Alhoewel ik daar eigenlijk niet over twijfel gezien het feit dat ze zo enorm op mij lijkt.En als ik dan een aantal foto's doorgestuurd krijg waarop ik zie dat ze heerlijk aan het hockeyen is en vol enthousiasme thuis komt:"mama, we hebben gewonnen met 12-2!", verdwijnt mijn twijfel ook weer als sneeuw voor de zon en ben ik er weer van overtuigd dat dit alleen maar goed voor haar is.Ben wel benieuwd of ik er een volgende keer ook zo over denk als manlief of ik misschien een keer niet al te fit langs het veld staan, omdat we een feestje hebben gehad de dag daarvoor. Maar hee, wij willen het goede voorbeeld geven.Dus zaterdagochtend, kom maar op! (Stiekem, kijk ik ook wel een beetje uit naar de winterstop!).Temperamentvol kind. Heb jij er ook één?
Waarom gedraagt een puber zich soms zo onmogelijk?...

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Stacey Siemerink
"Ik heb echt een super ervaring met snoesje ben sinds..."