OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

De Sint (spanning) is er weer!

time-out-bij-Sint
Zaterdag was het dan eindelijk zover. In de stromende regen stonden we op hem te wachten. We laten de spanningen die er thuis al plaatsvonden maar even achterwege, want het hele gebeuren verliep ook niet zonder spanning. En ook nog in de regen en kou. Een voordeel was misschien wel dat het een stuk rustiger leek dan de jaren ervoor. We konden nu bij het hek staan waar de sint met zijn pieten langs liep en dat was natuurlijk hartstikke leuk! Alhoewel...De oudste vond het geweldig. De middelste ging de hele tijd goed, tot het moment dat hij daadwerkelijk aangekomen was met de boot. Hij was ineens boos en er was geen land mee te bezeilen. Ik merk dat zo'n dag bij mij dan veelal om hem lijkt te draaien. Gelukkig krijg ik respons dat dit niet zo is en wel degelijk ook tijd met de andere kinderen maak. Gelukkig! Dat stelt me weer gerust.

Time-out?

Ik merk dat ik op zo'n moment dat de middelste dichtslaat, wil oplossen. Ik heb hem aangeboden tussen de mensenmassa weg te lopen, even een time-out. Maar dit wilde hij niet. Heel sterk vond ik dat! Hij bleef totdat de Sint en zijn Pieten voorbij waren. Hij weigerde wel de pepernoten en het contact. Maar het is prima, hij gaf een duidelijke grens en ik kon zijn pepernoten aannemen.
De jongste genoot van de pepernoten, maar was niet erg blij met de regen en het lange wachten en dus stilstaan.
Toen we uit de mensenmassa liepen, waar je met een kinderwagen moeilijk doorheen komt, liep ik met onze middelste alvast verder, zo waren we er snel uit. Wat een opluchting! Het was druk in het centrum. Ik vroeg of hij zin had in warme chocolademelk met slagroom. Uiteindelijk werd het fristi, maar die time-out was goed op zijn plaats. Hij doorbrak het en wij met hem. Trots!

Ruimte en creativiteit 

Na de time-out was er ruimte voor nog een rondje centrum. Het was goed. De Sint en zijn Pieten liepen nog door het centrum en op gepaste afstand genoot hij, de oudste wat dichterbij en de jongste lag lekker te slapen in de kinderwagen. Het was een geslaagde dag!
Waar een time-out wel niet goed voor is. Nemen jullie ook soms een time-out in alle hectiek? Ik merk dat je die op vele manieren in kunt lassen, al vraagt het soms een stukje creativiteit. Het blijft een uitdaging om die steeds weer te vinden en de dag en de uitjes en drukte voor iedereen haalbaar te maken. Maar we geven niet op! Zelfs voor de schoen zetten was nog ruimte!
8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder
4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Petra den Houdijker op maandag 20 november 2017 20:35

Fijn dat je hebt kunnen genieten ondanks de regen! Hier was het ook zo. Uiteindelijk schoen gezet en meneer ging niet meer slapen... gelukkig is Sint zo creatief geweest om vandaag overdag een pakje het huis in te smokkelen! ? Enorm slopend deze maand....

Fijn dat je hebt kunnen genieten ondanks de regen! Hier was het ook zo. Uiteindelijk schoen gezet en meneer ging niet meer slapen... gelukkig is Sint zo creatief geweest om vandaag overdag een pakje het huis in te smokkelen! ? Enorm slopend deze maand....
Joyce Faber op dinsdag 21 november 2017 13:11

Herkenbaar!

Ik zou soms best heel even in het kleine hoofdje willen kruipen. Even kijken hoe het gaat daarbinnen.

Het voelt zo vaak alsof ik maar wat doe. Al is dat met de beste intenties. Het blijft toch een beetje "gokken".. ik sla soms ook de plank finaal mis!

Herkenbaar! Ik zou soms best heel even in het kleine hoofdje willen kruipen. Even kijken hoe het gaat daarbinnen. Het voelt zo vaak alsof ik maar wat doe. Al is dat met de beste intenties. Het blijft toch een beetje "gokken".. ik sla soms ook de plank finaal mis!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 13 april 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."