OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Aanbevolen 

Gevloerd door ziekte

Moeders kunnen niet ziek zijn.

Vakantie en buikgriep

De vakantie is voorbij dus het leven begint weer volop te draaien.
Het had er van mij wel anders uit mogen zien, de vakantie. De week voor de vakantie waren ze ook allemaal thuis. Geveld door de griep. En ze hoesten en snotteren nog steeds! De oudste had het flink te pakken met alles erop en eraan. De middelste in iets mildere vorm en de jongste… ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer hij wel fit was. Volgens mij hebben we nog nooit zoveel bij de dokter gezeten als de afgelopen maanden. Erg blij word ik er niet van, maar de kinderen al helemaal niet.
We begonnen met een oorontsteking van onze dochter, vervolgens het ophalen van school omdat ze niet fit was, met een dosis koorts. Thuis aangekomen begon ze te spugen en dat hield niet op. Daar was de buikgriep! De nacht volgde en openbaarde bij onze zoon dezelfde buikgriep! Daar lagen ze de volgende dag allebei met hun kussen en deken op de bank. In de rust zodat ze gauw weer beter zouden worden. Dat was ons motto, maar dat gebeurde niet. Ze hadden het flink te pakken.

Twee maanden niet fit

Daarbij kwam onze jongste al stuiterend door de kamer, maar die al zeker anderhalve maand (inmiddels twee maanden) niet fit is. Oorontstekingen, oogontstekingen, koorts, spugen, luchtweginfecties; werkelijk alles kwam voorbij. De twee oudsten waren gewoon ziek, kunnen ons vertellen waar ze last van hebben om vervolgens een helpende actie te kunnen uitvoeren. Dit werd bij de jongste van anderhalf helaas niet.
Op naar de dokter! We waren inmiddels een tijd verder en gesloopt van alle gebroken nachten waarin we bijna immuun zijn voor Luuf en neusspray. Het leek niks meer te doen maar de dokter vond vooral dat we het maar even aan moesten kijken. Oke, hier hadden we niet op gehoopt maar dat deden we. Kort daarop zaten we dus weer bij de dokter, want het brak niet alleen ons op, maar ook hemzelf. We kregen een inhalator met Ventolin. Dit zou hem wat meer lucht geven, dus we gingen er hoopvol mee aan de slag, maar tot de dag van vandaag is hij nog steeds vol en niet fit. We moesten het twee weken aankijken dus dat deden we. Het was niet beter geworden dus we belden weer. Onze dokter was op vakantie dus kregen we een vervangend huisarts. Stiekem borrelde er bij mij wel een beetje hoop dat deze het anders zou beoordelen zodat mijn kind eindelijk beter zou worden.

Oorontsteking en luchtweginfecties

Ze constateerde een oorontsteking en had het over luchtweginfecties die elkaar in een rap tempo opvolgen. Ze deed alleen niks, want de antibiotica zou toch niet helpen. En we moesten het twee weken aankijken. Whaaaaat?! Je kunt je voorstellen dat ik ontzettend baalde! En de nachten die volgden waren ontzettend slapeloos. Wat waren we moe en chagrijnig. Hij kampte immers met een oorpijn en luchtweginfectie waar niets tegen gedaan zou worden. We sleepten de zetpillen aan voor de nacht en een kauwtablet voor overdag. De dokterswacht waar we waren met de oorontsteking van onze dochter verzekerde ons dat als je kind kon kauwen, je ze moest laten kauwen. Dus dat deden we.

Nu zijn we twee maanden verder. De vakantie is ondertussen geweest, waarin ik zelf ook ziek werd en mijn man ook, maar als ouders moet je door. Je hebt weinig tijd om stil te staan bij het feit dat je zelf ook ziek bent. Je bent het wel en neemt je rust wanneer dit even kan, maar de kinderen rekenen op je, hebben jouw zorg nodig en vooral je liefde. Die is zo onmisbaar. Maar wat we echt gemist hebben is een dokter die meedenkt hoe we het wel draaglijk kunnen maken voor ons zoontje en voor onszelf. De twee weken zijn nog niet om en hij is nog niet fit. Mijn acties en wanhopige uitspraken hebben weinig uitgehaald tot nu toe. Ik wil mijn kind terug en hij zijn blije zelf en energie. Volgens de dokter is het normaal dat kleine kinderen zoveel achtereen ziek zijn. Ik floepte er natuurlijk weer eens uit dat ik het niet normaal vond. We leven hier op Luuf, neusspray, Ventolin, zetpillen en kauwtabletten. Ik gooi ze heel graag de deur uit. Over een week zitten we waarschijnlijk weer bij de dokter, maar we houden vooral hoop dat hij ineens vanuit zichzelf weer fit is! Herkent iemand dit in gezinnen met jonge kinderen? Veel ziek zijn, eindeloos slaaptekort en je van het kastje naar de muur gestuurd voelen. Wat kun jij je als moeder en/of vader wanhopig voelen! Maar misschien is er wel echt niks aan te doen. Je gaat het bijna geloven en je e bij neerleggen. De dokter zal het wel weten toch? Ik ben toe aan een snufje gezondheid, een snufje lente... en nog heel veel meer!

1
Hoe mijn fibromyalgie mijn moederschap beïnvloedt
Is het al januari? Yes it is!!!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 14 mei 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."