OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Hoe verloopt bij jou de ochtendspits met kinderen? Stressvol of relaxed?

Hoe verloopt bij jou de ochtendspits met kinderen? Stressvol of relaxed?
Iedere ochtend weer die stress om op tijd de deur uit te komen.
Gek, werd ik er van! Totdat ik een aantal dingen veranderde....Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.
We kennen het als ouder(s) allemaal. Je kind moet op tijd op school of het kinderdagverblijf zijn, jij op tijd op je werk.
Maar iedere dag weer kom je tijd tekort en is het op het allerlaatste moment toch weer haasten.
Hoe zorg ik er voor dat de ochtendspits wat relaxter verloopt? Ik heb het volgende veranderd en voor mij werkt het!
1. Bedenk ’s-avonds wat je je kind(eren) de volgende ochtend aan wil trekken. Leg de kleding voor de volgende dag alvast klaar.
Dit leverde mij het meeste op en gaf mij veel rust. Het alleen nog maar bedenken wat je je kinderen nu weer aan moet trekken, kost je toch al snel 2 minuten. Maar dat is dan nog niet eens het ergste. De stress zat hem bij mij in het bij elkaar zoeken van de kleding. Heb je net bedacht dat je je dochter dat leuke rokje aan wil doen, kom je erachter dat het desbetreffende kledingstuk nog in de vuile was zit. Ok, dan iets anders aan. Spijkerbroek>check, shirt en trui>check, ondergoed>check, sokken>onvindbaar!! %#!!!*!@!!
Waar zijn die sokken?!! Waarschijnlijk in de schone wasmand. Want tijd om alle was op te vouwen heb ik nog niet gehad.
Ok, wasmand doorzoeken en op de één of andere manier vind ik altijd maar één sok van een paar. Die andere bewuste sok is ALTIJD kwijt. Naar de sokkenhemel ofzo… Ok uiteindelijk alles bij elkaar gezocht. Pfff. Ook dit kostte mij toch zeker ruim 5 minuten. Totale tijdwinst tot nu toe: 7 minuten.
2. Wat voor mijn kinderen werkt, geldt voor mij uiteraard ook. Iedere ochtend is het weer hetzelfde verhaal namelijk:
“ik weet niet wat ik aan moet trekken!”. Mannen snappen dit niet, maar de meeste vrouwen wel. Het hangt ook nog heel erg van mijn gemoedstoestand af wat ik aan ga/wil trekken. “Heb ik vandaag zin in gympies, lekkere trui en spijkerbroek of voel ik mij beter/mooier in mooie blouse, rok en/of hakken?” Ja, mannen die dit lezen, waarschijnlijk totaal onbegrijpelijk voor jullie, maar een vrouw kan zich echt zo voelen. En leg je er ook maar meteen bij neer, dat je toch altijd het verkeerde antwoord geeft aan je vrouw/vriendin, wanneer ze je vraagt: “wat vind jij het mooiste staan?”. Maar dat terzijde. Ook hier valt weer heel wat tijdwinst te behalen, toch zeker 10 minuten. Want ook nu ben je natuurlijk weer net die ene panty kwijt, moet die blouse nog gestreken worden en trek je in tegenstelling tot je kinderen, wat het nog ingewikkelder maakt, eerst 12 verschillende setjes aan voordat je een keuze hebt gemaakt. Dus vanaf nu, kies jij ’s-avonds je kleding én leg deze dan ook alvast klaar. Geloof mij, het wordt er echt gezelliger op in huis!
3. Ik weet het, het klinkt echt hopeloos ouderwets en burgerlijk, wat ik nu ga voorstellen, maar ook dit levert je zeker weer 3 minuten extra op in de ochtend. Nou komt ie dan: dek de avond van te voren de tafel alvast met ontbijtspullen. Zet de bordjes, bekers, glazen en bestek alvast klaar samen met al het zoete beleg (pindakaas, stroop, vruchtenhagel etc.). En niet te vergeten de lunchtrommels, fruit bakjes en bekers van je kinderen die mee naar school gaan.
4. Douche je kind(eren) ’s-avonds in plaats van ’s-ochtends. Dit levert mij ten minste 10 minuten op!
Totale tijdwinst: 30 minuten!
De moeite waard om het in ieder geval zelf ook eens te proberen?
TUPPERWARE!! Dat is toch enkel en alleen voor veel...
Laat jij je kindje experimenteren met eten? Lees h...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 20 oktober 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Stacey Siemerink
"Ik heb echt een super ervaring met snoesje ben sinds..."
Welkom bij OpgroeiGids! Word nu GRATIS lid en ontvang direct 50 extra spaarpunten.
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Registreer met je sociale account