OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Hoe verloopt bij jou de ochtendspits met kinderen? Stressvol of relaxed?

Hoe verloopt bij jou de ochtendspits met kinderen? Stressvol of relaxed?
Iedere ochtend weer die stress om op tijd de deur uit te komen.
Gek, werd ik er van! Totdat ik een aantal dingen veranderde....Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.
We kennen het als ouder(s) allemaal. Je kind moet op tijd op school of het kinderdagverblijf zijn, jij op tijd op je werk.
Maar iedere dag weer kom je tijd tekort en is het op het allerlaatste moment toch weer haasten.
Hoe zorg ik er voor dat de ochtendspits wat relaxter verloopt? Ik heb het volgende veranderd en voor mij werkt het!
1. Bedenk ’s-avonds wat je je kind(eren) de volgende ochtend aan wil trekken. Leg de kleding voor de volgende dag alvast klaar.
Dit leverde mij het meeste op en gaf mij veel rust. Het alleen nog maar bedenken wat je je kinderen nu weer aan moet trekken, kost je toch al snel 2 minuten. Maar dat is dan nog niet eens het ergste. De stress zat hem bij mij in het bij elkaar zoeken van de kleding. Heb je net bedacht dat je je dochter dat leuke rokje aan wil doen, kom je erachter dat het desbetreffende kledingstuk nog in de vuile was zit. Ok, dan iets anders aan. Spijkerbroek>check, shirt en trui>check, ondergoed>check, sokken>onvindbaar!! %#!!!*!@!!
Waar zijn die sokken?!! Waarschijnlijk in de schone wasmand. Want tijd om alle was op te vouwen heb ik nog niet gehad.
Ok, wasmand doorzoeken en op de één of andere manier vind ik altijd maar één sok van een paar. Die andere bewuste sok is ALTIJD kwijt. Naar de sokkenhemel ofzo… Ok uiteindelijk alles bij elkaar gezocht. Pfff. Ook dit kostte mij toch zeker ruim 5 minuten. Totale tijdwinst tot nu toe: 7 minuten.
2. Wat voor mijn kinderen werkt, geldt voor mij uiteraard ook. Iedere ochtend is het weer hetzelfde verhaal namelijk:
“ik weet niet wat ik aan moet trekken!”. Mannen snappen dit niet, maar de meeste vrouwen wel. Het hangt ook nog heel erg van mijn gemoedstoestand af wat ik aan ga/wil trekken. “Heb ik vandaag zin in gympies, lekkere trui en spijkerbroek of voel ik mij beter/mooier in mooie blouse, rok en/of hakken?” Ja, mannen die dit lezen, waarschijnlijk totaal onbegrijpelijk voor jullie, maar een vrouw kan zich echt zo voelen. En leg je er ook maar meteen bij neer, dat je toch altijd het verkeerde antwoord geeft aan je vrouw/vriendin, wanneer ze je vraagt: “wat vind jij het mooiste staan?”. Maar dat terzijde. Ook hier valt weer heel wat tijdwinst te behalen, toch zeker 10 minuten. Want ook nu ben je natuurlijk weer net die ene panty kwijt, moet die blouse nog gestreken worden en trek je in tegenstelling tot je kinderen, wat het nog ingewikkelder maakt, eerst 12 verschillende setjes aan voordat je een keuze hebt gemaakt. Dus vanaf nu, kies jij ’s-avonds je kleding én leg deze dan ook alvast klaar. Geloof mij, het wordt er echt gezelliger op in huis!
3. Ik weet het, het klinkt echt hopeloos ouderwets en burgerlijk, wat ik nu ga voorstellen, maar ook dit levert je zeker weer 3 minuten extra op in de ochtend. Nou komt ie dan: dek de avond van te voren de tafel alvast met ontbijtspullen. Zet de bordjes, bekers, glazen en bestek alvast klaar samen met al het zoete beleg (pindakaas, stroop, vruchtenhagel etc.). En niet te vergeten de lunchtrommels, fruit bakjes en bekers van je kinderen die mee naar school gaan.
4. Douche je kind(eren) ’s-avonds in plaats van ’s-ochtends. Dit levert mij ten minste 10 minuten op!
Totale tijdwinst: 30 minuten!
De moeite waard om het in ieder geval zelf ook eens te proberen?
TUPPERWARE!! Dat is toch enkel en alleen voor veel...
Laat jij je kindje experimenteren met eten? Lees h...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 06 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."