OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.
Fontgrootte: +

Is je oude leven voorbij als je eenmaal moeder bent?

Is je oude leven voorbij als je eenmaal moeder bent?

Inmiddels ben ik alweer een paar maanden aan het werk en dit bevalt mij prima.
Zoals ik in een vorig blog al vertelde ben ik echt een leukere moeder en partner wanneer ik werk.
Even iets anders dan het huishouden en het zorgen voor de kleine meid.
Maar dat hier ook minder leuke dingen bij horen is er inherent aan.
Zo vertelde oma B.V. een keer toen ik thuis kwam dat Mijntje “mama” had gezegd.
Dat was dus één van die eerste keertjes waar ik zelf niet bij was. Trots op Mijntje, maar stiekem ook teleurgesteld dat ik dit gemist had.
Maar niet getreurd, want ze zou het vast nog wel een keertje zeggen. Even proberen dus; “Mijntje, zeg eens mama, zeg eens mama dan, kan jij al mama zeggen? mama, maaamaa, maaaamaaaaaaaaaaaa, maaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaa!”
Maar het bleef stil. (Je gaat echt heel raar doen als je een kind hebt).
Maar natuurlijk kwam er een moment dat ik er wel getuige van mocht zijn en ook deze keer was ik weer net zo trots als toen ze voor de 1e keer omrolde. Op dat soort momenten genoot ik extra van het moederschap.

Wat ik ook heerlijk vond, was dat ik na een zwangerschap waarbij ik de nodige aantal kilo’s (lees: heeeeeeeeeeeeeel veel!), aangekomen was, borstvoeding, kolven achter de rug had, weer een beetje mezelf begon te worden. Ik kon eindelijk weer mijn oude kleding aan, dus ook weer eens een mooi, sexy jurkje en hoge hakken. In plaats van die opgezwollen voeten in een degelijke schoen proberen te propppen!
Niet iedereen om mij heen vroeg constant of ik zwanger was (terwijl ik al een half jaar geleden bevallen was!), genieten van rood vlees , rauwe vis, heerlijke wijnen en met vrienden de stad in om biertjes te drinken.
En dan weer net als ‘vroeger’ om 04.00 uur ’s-Nachts slingerend op je fiets naar huis. Maar dan nu met een kinderzitje voorop de fiets, haha!

Oh wat was het fijn om dat allemaal ook weer te kunnen doen!
Moeder zijn; ik zou het voor geen goud willen missen, maar ik ben (gelukkig) ook nog gewoon steeds Joyce: vriendin, partner, zus, dochter en geniet van alle mooie, leuke en gezellige dingen die daarbij horen.

Hoe zorg je ervoor dat je kind beter en sneller lu...
Ik stond erbij en keek ernaar.

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."