OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf

En toen was het zover, januari 2010.
Mijntje ging een ochtend wennen op het kinderdagverblijf.
Haar tasje met o.a. speen, knuffel, reservekleertjes stond al een paar dagen klaar en had ik als (nog steeds) control freak natuurlijk alweer tientallen keren gecheckt(!) Want het zou toch zo maar kunnen dat er ineens iets uit verdwenen zou zijn.
Daarnaast had ik een "gebruiksaanwijzing" (of eerlijk gezegd een boekwerk) voor Mijntje geschreven, met daarin haar bedtijden, flestijden, wat te doen bij fles niet leegdrinken, wat te doen bij huilen, wat te doen bij niet in slaap vallen en ga zo maar door.
Het was meer een gebruiksaanwijzing voor iemand die voor het eerst in zijn leven een baby zou zien en zou denken: "wat moet ik hiermee?" maar mij gaf het rust. Misschien kan ik het alsnog uit gaan geven als boek met de titel: "wat te doen als je voor het eerst een baby in je handen krijgt".


Eenmaal op het kinderdagverblijf natuurlijk alles nog eens verteld wat ook al in de gebruiksaanwijzing stond, Mijntje 100 kusjes gegeven en toen al snotterend de deur uit. Manlief en ik gingen de stad in om voor de broodnodige afleiding te zorgen. Ik probeerde te ontspannen, maar ondertussen zat ik eigenlijk de minuten vooruit te kijken. Hoe zou het met Mijntje gaan, wat zou ze nu aan het doen zijn, zou ze al slapen? Ik dwong mezelf om mijn gedachten te verzetten, maar dat viel niet mee. En toen mochten we haar weer gaan ophalen.


In de groep hing een serene sfeer, was het lekker rustig en speelden de kindjes allen heel tevreden. Mijntje lag heerlijk te spelen in de box. Toen ze ons zag, verscheen er een grote glimlach en kon ik niet wachten om haar op te pakken voor de volgende reeks kusjes. Het voelde alsof ik haar een week niet gezien had. Ze leek zelfs alweer gegroeid(!)
Wat was ik blij om te zien dat ze er zo ontspannen en tevreden uit zag. Ze had het uitstekend gedaan. Gedronken, geslapen en natuurlijk wisten de pedagogisch medewerksters perfect wat ze moesten doen, bij fles in eerste instantie niet leegdrinken en niet meteen in slaap vallen. En wat een leuke en lieve meiden! De kop was eraf en vanaf volgende week zou Mijntje voortaan 2 dagen per week gaan. En daar zag ik niet meer zo erg tegenop als in eerste instantie.


Tot over 2 weken!

Infento B-Trike - Leuk bouwproject voor Vader en z...
PLASTIC, PLASTIC en nog een PLASTIC!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."