OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Langzaam begint het moederschap te wennen

Langzaam begint het moederschap te wennen

Na al het gedoe rondom de (borst)voeding, nu dan eindelijk tijd om te gaan genieten.
Mijntje was alweer 3 maanden oud en ik was inmiddels redelijk gewend aan het moederschap.

Tot voor kort liep ik om 14.00 uur nog in mijn pyjama, had ik dan nog geen enkel moment gevonden om even te douchen, draaide de wasmachine overuren en vroeg ik mij serieus af of dit ooit beter zou gaan. En ook ik gewoon 's-ochtends op tijd de deur uit zou kunnen gaan, enigszins toonbaar en met een aangekleed en gevoed kind.
Vol verbazing keek ik dan ook iedere ochtend naar al die moeders die ik naar school zag fietsen. Zichzelf en hun kroost op en top verzorgd en nog relaxed ook. Of leek dat alleen maar zo? In ieder geval, leek het mij op dat moment onmogelijk om dat ook allemaal op tijd voor elkaar te krijgen.

Ja, als ik om 05.00 uur op zou staan zou het mij misschien ook lukken? Maar gelukkig ging mij dit steeds beter af. Dat moest ook wel, want als Mijntje 4 maanden oud was, zou ik weer gaan werken.

Maar daar wilde ik nog even niet aan denken. Ik kreeg al buikpijn bij de gedachte dat ik haar bij iemand anders achter zou moeten laten. Want naast het feit dat ik enorm van haar genoot, vond ik het ontzettend moeilijk om de zorg voor haar af en toe ook aan anderen over te laten. Ook al waren die anderen nu enkel nog de oma's en papa. En dan zou Mijntje straks ook nog naar het kinderdagverblijf gaan.
En hoewel het kinderdagverblijf waar ze naar toe zou gaan heel goed voelde, ik vertrouwen had in de pedagogisch medewerksters en ik zelf jaren ervaring had binnen de kinderopvang en dus wist hoe het werkte, vond ik het toch heel moeilijk om Mijntje daar naar toe te brengen.

En hoe vaak ik ouders (vooral moeders) getroost heb, die voor het eerst hun kindje naar het kinderdagverblijf brachten. Pallets met tissues zijn er doorheen gegaan.
En daardoor dacht: "nou dat zal ik later bij mijn eigen kind(eren) in ieder geval niet moeilijk gaan vinden". Wat een desillusie!!
En toen was daar het onvermijdelijke moment: Mijntje zou voor de 1e keer naar het kinderdagverblijf gaan.
Lees over 2 weken weer mee hoe dit afgelopen is.

Van de 'tee-tui'
Het rotsblok in mijn sok

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 22 september 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Stacey Siemerink
"Ik heb echt een super ervaring met snoesje ben sinds..."
Welkom bij OpgroeiGids! Word nu GRATIS lid en ontvang direct 50 extra spaarpunten.
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Registreer met je sociale account