OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Dankbaarheid maakt gelukkig

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Alweer! Alweer? Ja, alweer! Ik weet niet hoe jullie er tegenaan kijken, maar er is weer een jaar omgevlogen! Het schooljaar is al bijna halverwege en onze jongste is alweer drie maanden. Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat…

Zo aan het einde van het jaar kijk ik, net als veel mensen, terug op het jaar dat achter ons ligt. Een jaar waarin weer veel is gebeurd. Een jaar dat met name in het teken heeft gestaan van de zwangerschap, geboorte en beginperiode van het leven van Danae. Danae die middels een keizersnede geboren moest worden, zoals jullie hebben kunnen lezen in eerdere blogs. Wat ben ik dankbaar dat ze er is en mag zijn. Wat ben ik dankbaar voor de medische zorg die we hier in het westen hebben. Ik sta er regelmatig heel even bij stil, dat als we in een derdewereldland gewoond hadden, we nu slechts 1 van onze 4 kinderen gehad zouden hebben. Deannah zou gestorven zijn aan het RS virus, Noah aan het rota-virus en Danae of ik zouden er waarschijnlijk niet meer geweest zijn. Dankbaar dus voor de plek waar wij geboren zijn. Dankbaar voor de zegen die we hebben mogen ontvangen in ons huwelijk en in onze 4 geweldige kinderen.

Het jaar heeft niet alleen in het teken gestaan van de zwangerschap. Afgelopen week hebben we in onze kerkelijke gemeente een dankdienst gehad. Wat was dit bijzonder! Net als overal en bij elke organisatie, stichting, vereniging gaat het ook in een kerk met mensen niet altijd van een leien dakje. Iedere groep heeft zijn eigen problemen. En zo is het afgelopen jaar ook een roerig jaar voor onze gemeente geweest. Maar wat was het bijzonder om te zien hoeveel we hebben om dankbaar voor te zijn. Er was een presentatie met allemaal foto's te zien en wat kwamen er veel foto's en momenten voorbij! En wat een mooie, krachtige getuigenissen hebben we mogen horen! Ik ben dankbaar voor de gemeente waar we deel van uit mogen maken en dankbaar in de wetenschap dat we als gemeente ook deze moeilijkheden zullen overwinnen, samen met onze God.

Dankbaar ben ik ook voor het werk en collega's die zowel Lennart als ik hebben. Wat hebben ze ons geholpen en bijgestaan dit jaar. Wat hebben ze meegeleefd en meegedacht in de periode dat het voor ons lastig was om frequent op ons werk aanwezig te zijn i.v.m. de psychische gevolgen die de zwangerschap met zich meebracht. Ze begrepen en leefden mee met het feit dat werken moeilijk is op het moment dat je veel moet verwerken. Wat heeft ons dat veel steun gegeven. Ook hier ben ik enorm dankbaar voor.

En dan mag ik onze lieve vrienden en familie niet vergeten! Zonder hen, was alles veel moeilijker geweest dit jaar. Zij hebben geluisterd als we het moeilijk hadden. Meegedacht als we het even niet zo op een rijtje hadden. Ze stonden voor ons klaar! Wat ben ik God dankbaar voor de mensen die hij naast ons heeft gezet! Wat een zegen!

Het is niet zo dat ik het iedere dag zo ervaar als ik het nu neerzet. Ik heb het er regelmatig nog moeilijk mee, met hoe alles is gelopen dit jaar en ik had het graag anders gezien. Ook ik vraag me wel eens af: waar is het allemaal goed voor, waarom is dit nodig? Maar als ik terugkijk op de moeilijke situaties die we gehad hebben, zie ik dat we er sterker en met meer vertrouwen zijn uitgekomen. Het leert ons om te vertrouwen op God en om Hem te laten leiden, in plaats van zelf de touwtjes in handen te houden. Ik zal maar meteen bekennen: Ik ben nog heel lang niet op het punt dat ik de touwtjes durf los te laten, maar stapje voor stapje, geef ik wel wat meer ruimte en doe ik mijn best om los te laten.

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk, ik denk dat iedere ouder dat kan beamen. Afgelopen week werd er in de preek gezegd dat dankbaarheid gelukkig maakt. En het was ook zo. Door stil te staan bij de momenten waar we als gemeente dankbaar voor zijn, voelden we ons als gemeente gelukkiger.

Dat merk ik ook tijdens het opvoeden. Ik probeer iedere dag redenen te bedenken om dankbaar te zijn. De ene dag lukt dit beter dan de andere dag, maar het helpt mij wel om stil te staan bij de zegeningen die we hier op aarde mogen ontvangen.

Wat wel duidelijk wordt uit deze blog, hoop ik, is dat ik God dankbaar ben. Boven alles. Hij is altijd bij ons geweest en heeft ervoor gezorgd dat we zijn wie we zijn, hebben wat we hebben en koesteren wat we mogen koesteren. Hij helpt ons om ondanks de omstandigheden, dankbaar te zijn!

Ik wens jullie allemaal alvast gezegende feestdagen en ben dankbaar dat jullie de tijd en de moeite nemen om mijn blog(s) te lezen.
Ik hoop dat ook jullie mogen terugkijken op een jaar met meerdere momenten van dankbaarheid en een nieuw jaar dat weer nieuwe momenten van dankbaarheid mag gaan brengen.

Op naar 2018! 

Is het al januari? Yes it is!!!
Even vallen en gewoon weer opstaan?!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."