OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Alleenstaande ouder, een uitdaging of niet?

Alleenstaande ouder, een uitdaging of niet?

Deze week mag ik even proeven van het alleenstaand ouderschap. 

Man op reis

Manlief is 10 dagen weg voor zijn werk en de kindjes en ik hebben het rijk alleen. In eerste instantie prima, want nu hoef ik eens een keer niet zijn rotzooi op te ruimen en gelden er allerlei privileges die de kinderen normaal gesproken niet hebben. Zo mogen ze om en om bij mij in bed slapen en eten we af en toe een keer voor de t.v. in plaats van aan tafel. Maar het lachen vergaat mij al snel genoeg.

Alles zit tegen!

Er heerst luis, dus dat betekent ieder kind 2x per dag kammen, wat mij per dag in totaal toch zo'n 1,5 uur kost. Normaal gesproken al een drama vind ik, maar nu ik alleen ben al helemaal. Extra vroeg opstaan dus, om de kindjes ook nog op tijd op school te krijgen. Luizen betekent ook extra wasjes draaien. Op zich geen probleem, maar nu begeeft natuurlijk net deze week de droger het!! AAAAH!! Rustig blijven...Even lukt dat totdat maandagavond bij thuiskomst tot overmaat van ramp mijn autosleutel afbreekt! GVD..#%!!!!

En mijn reservesleutel was ik al kwijt, dus auto kan niet meer gebruikt worden totdat ik dat probleem opgelost heb. Zouden we dan nu eindelijk alles gehad hebben? Natuurlijk niet! Vanochtend wordt Mijntje ziek wakker en moet ik dus thuis blijven in plaats van dat ik kan gaan werken. Ok, nadat dit probleem ook getackeld is met hulp van mijn fijne, lieve buren, heb ik dan eindelijk tijd om even achter mijn laptop te kruipen en deze frustraties van mij af te schrijven. 

Nog één grote klus

Rest mij nog één taak deze week: zondagmiddag moet de hele woonkamer leeggehaald worden, omdat maandagochtend de vloer geschilderd gaat worden. Dat betekent 4 dagen geen gebruik kunnen maken van de woonkamer en dus verkassen de kindjes en ik volgende week een aantal dagen naar mijn moeder. Waar ik mij eens extra ga laten verwennen denk ik! Dat heb ik dan toch best wel verdiend?

Bewondering

Ik had al veel respect en bewondering voor alleenstaande ouders, maar mijn bewondering is alleen nog maar meer gegroeid.
Petje af voor alle alleenstaande ouders!

En hopelijk hebben jullie ook voldoende mensen om je heen, die je af en toe eens een dagje rust gunnen, zodat jij weer helemaal op kan laden!

4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel
Als een koe zo blij!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 06 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."