OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

De scholen starten weer! Kijk jij ernaar uit of zie jij er tegenop?

De scholen starten weer! Kijk jij ernaar uit of zie jij er tegenop?

Relaxen

6 weken lang hebben we kunnen relaxen, doen waar we zin in hadden, niets plannen, geen sportclubjes waar we 4x in de week naar toe moeten, weinig tot niet gewerkt, er tussenuit geweest naar het fijne Frankrijk en ons niet al teveel aan vaste eet en bedtijden gehouden.

HEERLIJK vond ik het! En ik zou het makkelijk nog een paar weken vol kunnen houden.

Maar het zit er helaas bijna op.

Er moet weer gewerkt worden en de kindjes gaan weer naar school.

Nog één week te gaan.

En dan gaan we weer terug naar het ritme en de structuur van vóór de zomervakantie.

Ritme tijdens schoolweken

Maar hoe zag dat ritme er ook alweer uit?

Voor mijn gezin betekent het: niet meer uitslapen, geen ontbijt op bed of op de bank, geen pyjama dag, de wekker weer zetten, schooltasjes klaar maken, de avond van te voren kleding voor de kinderen en mezelf uitzoeken, weekplanningen maken en op elkaar afstemmen, 4x in de week naar de sportclubs van de kids, boodschappen zoveel mogelijk in het weekend doen, kinderen naar school brengen, gaan werken, kinderen uit school halen (beetje thuis werken tussen de activiteiten met de kinderen door), koken en weer op tijd eten en op tijd naar bed.

PFFFF…als ik dit zo lees, word ik alweer moe!

Wanneer begint de herfstvakantie?

Gelukkig doe ik mijn werk met héél veel plezier! En daar krijg ik dan weer energie van.

Hoe heb jij de zomervakantie ervaren met je kind(eren)?

En kijk jij uit naar de start van het nieuwe schooljaar?

Of zie je er tegenop?

Joyeux is benieuwd naar jouw reactie!

Leuk als je die wil delen met ons.

8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder
4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 23 september 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."