OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Even zonder kinderen. Hoe fijn is dat?!

Even zonder kinderen. Hoe fijn is dat?!

We-time 

De kindjes zijn 2 dagen en nachten bij opa en oma. 

Waardoor manlief en ik de tijd hebben om eens even te doen waar WIJ zin in hebben. 
De 1e avond gaan we gezellig in de stad een drankje doen en komen zo laat thuis als we willen.We hoeven geen rekening te houden met een oppas die op tijd naar huis moet en de volgende ochtend kunnen we zo lang uitslapen als we willen! Heerlijk!
Alleen dat al in het vooruitzicht maakt onze avond extra leuk. 

Uitslapen sinds lange tijd

De volgende ochtend word ik pas om 12.00 uur wakker!

Hoe lang is dat wel niet geleden? Een eeuwigheid lijkt het wel. Maar ik ben het dus nog niet verleerd!

Even geen geruzie, geroep of spaghetti die om je oren vliegt!

Geen kinderstemmetjes die je steeds roepen en nodig hebben, geen speelgoed opruimen, gewoon even helemaal niets! We rommelen wat in huis, ruimen spullen op waar we anders nooit de tijd voor hebben, omdat er dan weer 2 kleine koters zich ermee gaan bemoeien en goedbedoeld mee willen helpen.
We lunchen uitgebreid, gaan eten wanneer wij daar zin in hebben en dus niet al om 17.30 uur en hebben weer eens een volwassen gesprek tijdens het avondeten zonder dat de spaghetti om je oren vliegt, of dat we in moeten grijpen omdat de kids elkaar aan het vervelen zijn. Wat een rust en wat een genot!

Tijd zonder kinderen

Op dit soort momenten denk ik even terug aan de tijd zonder kinderen. Voor toen een heerlijke tijd! Waar ik ook heel lang van heb kunnen genieten, aangezien ik pas op mijn 37e voor de 1e keer moeder werd. En dat het zo bij mij gelopen is in mijn leven daar ben ik blij mee. Maar oh wat ben ik nu ook blij en voel mij gezegend dat ik 2 fantastische, gezonde kinderen heb mogen krijgen. Die ik uiteraard voor geen goud meer zou willen en kunnen missen! 

Maar af en toe voor een paar dagen, is toch wel fijn. Even weer opladen en tijd voor elkaar hebben. Morgen om deze tijd
is het huis weer gevuld met 2 stuiterballetjes, rondzwervend speelgoed, geruzie en geknuffel. En ook dat vind ik weer heerlijk en daar kijk ik naar uit. Maar nu nog even niet! 

Niet alleen maar vader en/of moeder zijn

Dus voor nu: heerlijk onderuit met een filmpje op de bank, even niet zorgen, relaxen en morgen nog een keer uitslapen zolang als we willen! Eén keer in de zoveel tijd gaan onze kindjes dus uit logeren, omdat ik ervan overtuigd ben dat je niet alleen maar vader en moeder moet zijn in een relatie. Maar ook man en vrouw, vriend en vriendin, vriend en vriend of vriendin en vriendin. 

Wat vind jij hiervan?

Neem jij ook af en toe tijd voor jezelf?
Joyeux is benieuwd naar jouw mening hierover.

8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder
4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 06 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."