OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Werken en moeder zijn, gaat dat eigenlijk wel samen?

Werken en moeder zijn, gaat dat eigenlijk wel samen?

​Over 10 minuten is de school van mijn kinderen uit, maar ik moet deze mail nog even afmaken". Tik, tik en send!

Wat voor dag is het vandaag? Vrijdag, de buurvrouw is vrij en die heeft ook de huissleutel. Tuurlijk, dat stoplicht staat nooit op rood en nu ineens wel! Hoe lang heb ik nog? 1 minuut, dat haal ik niet. Dan maar mijn hulptroepen inschakelen. Gelukkig zijn die er genoeg  (ouders van vriendjes/vriendinnetjes van de kinderen). Wat zou ik zonder hen moeten?

Hulptroepen

Hulptroep 1 wordt gebeld: "Hi, ik red het niet, kan jij Mijntje en Pepijn even opvangen bij school?" Hulptroep 1 antwoordt: "Ik ben zelf ook te laat!" Ok, door naar hulptroep 2. Ze neemt de telefoon op en antwoordt zonder dat ik nog maar iets gezegd heb: "hoi Joyce, ik vang ze wel op."

Ik moet lachen, wat heerlijk als je zo'n fijne mensen om je heen hebt waar je altijd op kan terugvallen. Maar aan de andere kant denk ik: "Zo vaak ben ik toch (hopelijk) niet te laat?"

Onvoorziene omstandigheden

Ik heb mij altijd voorgenomen om geen gestresste, werkende moeder te worden. Gewoon een kwestie van vooruitdenken en alles goed plannen, toch? Ik was alleen even vergeten dat kinderen helaas niet altijd in het gareel lopen en er dus ook onvoorziene dingen gebeuren. Zoals: nog net even een poepbroek als je net je kind in het autostoeltje wil zetten, een driftbui die ik niet aan zag komen, je kind dat valt en ga zo maar door.

Ok, dat is inherent aan het hebben van kinderen. Die dingen gebeuren en dat is overmacht. Maar toch vind ik het a-relaxed als dit soort dingen gebeuren net voordat ik een afspraak heb. En dan raak ik dus toch weer gestresst.

Wat ook niet echt meehelpt, is dat ik het toch weer bijna iedere dag voor elkaar krijg om mijn (auto)sleutels en telefoon kwijt te zijn, net voordat ik de deur uit wil gaan. Waardoor ik dan dus toch weer moet haasten op het laatste moment. En elke dag weer neem ik mezelf voor om ze op een vaste plek te leggen. Maar als ik dan thuis kom met 2 kinderen aan mijn benen, 4 tassen in mijn handen, een paar knutselwerkjes onder mijn armen of een laptoptas, beamer, werk tas en verlengsnoer om mij heen. Ja, dan gaat het toch weer iedere keer fout. Maar goed, dat zegt waarschijnlijk meer over mij dan over de situatie waarin ik mij op dat moment bevind.

En toch zou ik niet anders willen. Ik ben dol op mijn werk en op mijn kinderen. (niet per se in deze volgorde hoor!). En ik zou het beide dan ook niet willen missen. Dus neem ik de stress die het af en toe oplevert dan maar voor lief? JA! Zeker weten.

4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel
Als een koe zo blij!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 30 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."