OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Aanbevolen 

Alleen de oudste kinderen gaan naar school

Blij dat mijn kinderen in Nederland op school zitten

 Zo'n 15 jaar geleden was ik in Guatemala. Om Spaans te leren en om vrijwilligerswerk te doen.  Ik werkte in een dagopvang voor kinderen van verslaafde ouders. Het was confronterend. Sinds ik moeder ben grijpt het me nog meer aan dan het al deed. Het helpt me ook om me te blijven realiseren hoe goed wij het hebben in ons koude kikkerlandje. 

Morgen staakt het personeel van het basisonderwijs. Allereerst sta ik erachter: ik vind dat kinderen aandacht tekort komen op school. En ik zie dat de leerkrachten het zwaar hebben. Als ik rond 14:45 de kinderen ophaal zijn ze nog lang niet klaar met hun werkzaamheden. Er moet een nieuwsbrief gemaakt worden, rapporten worden geschreven, lessen worden voorbereid, werk nagekeken, etc. En 6 weken zomervakantie voor een docent is echt niet de praktijk. 

In Guatemala bezocht ik met een groep medestudenten een koffieboer. Zijn huis bestond uit een stukje grond met 2 overkappingen, tussendoor scharrelde kippetjes en een sterk vermagerd paard.  Een overdekte hoek met een  brandend een vuur met pan erop fungeerde als keuken. Dit was de keuken van het gezin. Het andere deel wat was overdekt was de slaapkamer. Golfplaten als plafond. De boer deed het relatief goed: de oudste 4 van zijn 9 kinderen, konden naar de basisschool.  De man was trots; ik ontroerd.

Dat is toch in Nederland ondenkbaar, dat een deel van je kinderen naar school kan en de rest niet? Als morgen de leerkrachten gaan staken, sta ik vierkant achter ze. Ik begrijp dat ze handen en tijd tekort komen, met alles waar ze aan moeten voldoen. Passend Onderwijs, Plusklassen, overvolle klassen, rugzakjes, noem maar op. Tegelijkertijd denk ik aan de koffieboer en ben ik dankbaar dat het wiegje van mijn kinderen hier stond. Want wat hebben wij het goed. Is het al januari? Yes it is!!!
Even vallen en gewoon weer opstaan?!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 16 september 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Stacey Siemerink
"Ik heb echt een super ervaring met snoesje ben sinds..."
Welkom bij OpgroeiGids! Word nu GRATIS lid en ontvang direct 50 extra spaarpunten.
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Registreer met je sociale account