OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Aanbevolen 

Alleen de oudste kinderen gaan naar school

Blij dat mijn kinderen in Nederland op school zitten

 Zo'n 15 jaar geleden was ik in Guatemala. Om Spaans te leren en om vrijwilligerswerk te doen.  Ik werkte in een dagopvang voor kinderen van verslaafde ouders. Het was confronterend. Sinds ik moeder ben grijpt het me nog meer aan dan het al deed. Het helpt me ook om me te blijven realiseren hoe goed wij het hebben in ons koude kikkerlandje. 

Morgen staakt het personeel van het basisonderwijs. Allereerst sta ik erachter: ik vind dat kinderen aandacht tekort komen op school. En ik zie dat de leerkrachten het zwaar hebben. Als ik rond 14:45 de kinderen ophaal zijn ze nog lang niet klaar met hun werkzaamheden. Er moet een nieuwsbrief gemaakt worden, rapporten worden geschreven, lessen worden voorbereid, werk nagekeken, etc. En 6 weken zomervakantie voor een docent is echt niet de praktijk. 

In Guatemala bezocht ik met een groep medestudenten een koffieboer. Zijn huis bestond uit een stukje grond met 2 overkappingen, tussendoor scharrelde kippetjes en een sterk vermagerd paard.  Een overdekte hoek met een  brandend een vuur met pan erop fungeerde als keuken. Dit was de keuken van het gezin. Het andere deel wat was overdekt was de slaapkamer. Golfplaten als plafond. De boer deed het relatief goed: de oudste 4 van zijn 9 kinderen, konden naar de basisschool.  De man was trots; ik ontroerd.

Dat is toch in Nederland ondenkbaar, dat een deel van je kinderen naar school kan en de rest niet? Als morgen de leerkrachten gaan staken, sta ik vierkant achter ze. Ik begrijp dat ze handen en tijd tekort komen, met alles waar ze aan moeten voldoen. Passend Onderwijs, Plusklassen, overvolle klassen, rugzakjes, noem maar op. Tegelijkertijd denk ik aan de koffieboer en ben ik dankbaar dat het wiegje van mijn kinderen hier stond. Want wat hebben wij het goed. Is het al januari? Yes it is!!!
Even vallen en gewoon weer opstaan?!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 30 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."