OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

iPad-onderwijs

Basisschool gaat over op iPad-onderwijs
Beeldschermtijd

Nu het buiten steeds kouder word, vaak regent, moeten we als ouders even omschakelen. Want wat nu? In het begin en soms nog, merk ik dat ik het lastig vind als ze zich vervelen. Dat wil ik dan graag oplossen en ze van alles aanreiken wat ze zouden kunnen doen. Maar niets is leuk genoeg. Ze zitten liever, tot mijn grote ergernis, achter de iPad.


iPad-onderwijs

Onze kinderen hebben sinds kort iPad-onderwijs. In het begin gingen mijn haren ervan overeind staan. Ik wist heel even niet wat ik ermee aan moest en er ontstond zelfs een twijfel of ze wel op die school zouden blijven. Tenslotte hadden we niet gekozen voor iPad-onderwijs. Maar we verloren daardoor uit het oog waar we WEL voor gekozen hadden en dat woog heel veel zwaarder. Namelijk: kleinschalig onderwijs. Onze twee oudste kinderen zijn behoorlijk verlegen (geweest). De school waar ze nu op zitten zijn ze behoorlijk opgebloeid. Daar heb ik geen moment spijt van. Maar een iPad was echt wel even slikken...

Een kijkje in de klas

Ze mogen thuis niet achter zo'n beeldscherm, dus waarom op school? Mijn reacties waren veelal negatief. Het hoefde van mij niet zo en daar kon ik best wel in blijven hangen. Waarschijnlijk is dat al gauw een reactie die je als ouders geeft op iets nieuws. Het is iets nieuws; een verandering. Alles verandert en we moeten met de tijd mee.
Ik zag voor me hoe ze de hele dag achter zo'n ding zaten, hoe leren schrijven verloederd zou worden, terwijl ik juist dat enorm belangrijk vind! Maar gelukkig blijkt dit allemaal mee te vallen. Ik zie ook de leuke en leerzame kanten er inmiddels van. Ze gebruiken de iPad niet zoveel en als ze hem op school gebruiken dan is dat ook nog eens leuk om thuis te bekijken. De prestaties worden gefilmd en op de foto gezet. Ik kijk dus een klein beetje mee naar hoe mijn kinderen het op school doen. Als ik daar naar kijk dan ben ik trots op wat ze allemaal doen en al durven. Ik had niet gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik begin er ook de voordelen in te zien en ik merk, dat wat ze er op mogen doen, spelenderwijs leerzaam is. Maar ik zou jokken als ik zou zeggen dat het niet een enorme ommezwaai was!

Gewoontedieren en verandering

Gelukkig zijn wij niet de enige ouders die met deze ommezwaai te maken hebben. En ook voor de meesters en de juffen is het wennen, leren en uitvinden hoe dat het beste in zijn werk kan gaan. Dat biedt ruimte om samen te groeien en te delen. Het is bijzonder om te zien, en dan vooral bij kinderen, hoe snel dat eigen wordt. Hoe slim ze zijn en hoe goed ze daarmee om kunnen gaan. Ik ben onder de indruk en verwonder mij keer op keer.
Wij als ouders leren hier ook weer van. Ze weten soms beter hoe de dingen werken dan dat wij dit weten. En het is een groot leerproces om niet gelijk alles te veroordelen of ergens een negatieve lading aan te geven. We zijn nou eenmaal 'gewoontedieren' en houden alles liever bij het oude vertrouwde. De nieuwe dingen die dagen ons uit, maken ons nerveus en trekken ons uit alles wat zo bekend is. Maar veranderingen hoeven niet altijd negatief te zijn.

Even vallen en gewoon weer opstaan?!
8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 30 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."