OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Aanbevolen 

'Ik ga niet in God geloven mam, anders ben ik nooit eens alleen.'

'God is de baas over mij mama. Jij niet.'

Het schooltje in het buurtschap

Vorig jaar zijn de kinderen vanwege ons vertrek naar het platteland overgestapt naar een andere school.  Ze gaan naar het schooltje in het buurtschap. Schooltje, want er zitten welgeteld 45 leerlingen op de hele school. Zet je dat af tegen de vorige school, waar de oudste in een groep van 36 leerlingen zat en de jongste in een klas met 34 kleuters, dan mag je gerust stellen dat de overgang groot is.

'God is de baas over mij mama. Jij niet.'

Het aantal kindjes om vriendjes mee te kunnen worden is flink lager, maar niet alleen het leerlingenaantal is anders. Ook de basis van de school verschilt significant: er wordt onderwijs gegeven vanuit de Christelijke geloofsovertuiging. Waar onze dochter zich eerst verzette tegen alles wat met God te maken had, zingt ze nu vrolijk alle liedjes thuis die ze op school heeft geleerd. De jongste, Niels, gelooft in God sinds hij op deze school zit. Van ons mag hij; een ieder is vrij om zijn of haar eigen keuze te maken. Toen hij laatst iets deed wat niet mocht, sprak ik hem erop aan. Zegt hij: 'Jij bent niet de baas over mij mama. Dat is God.' In eerste instantie was ik verbouwereerd. Daarna moest ik er hard om lachen. Nu heb ik enige bijbelkennis, dus ik zei hem: 'In de bijbel staat: eert uw vader en uw moeder.' Denk maar niet dat hij dat geloofde.

Een momentje voor jezelf

Onze dochter Carlijn is graag op zichzelf. Ze vindt spelen met andere kinderen heerlijk, maar ze heeft echt haar momenten alleen nodig. Dus toen juf op school vertelde dat God altijd bij je is, had ze haar conclusie al gauw getrokken: 'Ik ga nooit in God geloven mam, anders ben ik nooit eens een momentje alleen.' 

8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder
4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 06 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."