OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Is het al januari?

Houden van mijn kind is een keuze

2 december...... Stijn (6) heeft vannacht bij opa en oma gelogeerd zodat ik wat langer kon slapen. Hij is altijd nogal vroeg wakker. Tussen 4 en 5 uur 's nachts hoor ik hem al vaak spelen op zijn kamer. Tot aan november hadden we hem zover om tot 6:30 op zijn kamer te blijven. En toen kwam Sinterklaas....... tijden als 2.13 uur of 3.38 uur is dan heel normaal. Vergeet daarbij niet dat Stijn niet meer terug te krijgen is in bed. Dit probeer ik al 5 jaar tevergeefs. 

Extra gevoelig

Wat een enorme hectische tijd als je 6 bent en extra gevoelig bent voor van alles en nog wat. Om 18.00 uur klopte 'Piet' op de deur en liet heel veel cadeaus achter. Stijn brulde het uit van verdriet want wat was hij geschrokken! (Viel echt mee hoor) Stuiterend, huilend en bang dat hij minder cadeaus krijgt dan de rest, zo werd Sinterklaas een avond van corrigeren, tranen, frustraties, verbaasde gezichten van de overige visite, en veel verdriet bij mij. Verdriet omdat we niet begrijpen en niet weten hoe we met Stijn om moeten gaan. Corrigeren werkt niet, straffen helpt niet, belonen helpt niet. 

Gevecht met mezelf

Nu ik dit schrijf is hij heerlijk zoet aan het spelen met vriendjes en zijn zusje met alle Sinterklaascadeaus. Zoals nu is het zo makkelijk om van hem te houden! Zoals gisteravond? Soms voelt het als een gevecht met mijzelf. Het is je kind DUS je houdt van hem. Makkie toch? Maar als je kind woede-aanvallen heeft, je niet tot hem door weet te dringen en schreeuwt en slaat omdat hij het er niet mee eens is, hou je toch nog steeds van hem want het is je kind. Maar na 5 jaar korte nachtjes, slapeloze nachten en dus echt slaaptekort is houden van echt niet altijd zo makkelijk. 

'Houden van' is een keuze

Van Tessa  (4) houden is niet moeilijk; het is een heerlijk kind. Van Stijn houden doe ik elke dag. Maar elke dag is het een keuze, een uitdaging. Net zoals ik me elke dag afvraag waarom God van mij kan houden, geef ik mezelf elke keer het antwoord: Als jij elke dag van jouw kind kan houden, dan MOET God toch ook wel elke dag van jou houden? Gods hart is groot! Groter dan die van wie dan ook! Hij leert mij van m'n kind te houden, deze opdracht geeft hij aan ons.  Zonder Zijn liefde zou ik een waardeloze moeder zijn. Mét Zijn liefde kan ik de zorg voor mijn twee prachtige kinderen aan! En al hangen mijn wallen inmiddels tot op de grond...... Ik ben gelukkig met mijn kinderen, met mijn vriend en dankbaar voor elke dag die we samen mogen delen. 

Helpende mensen

De 17e wordt mijn kleine meid 5, daarna Kerst en dan Oud en Nieuw en dan is het januari. In januari starten we met onderzoeken voor Stijn. Misschien dat zijn gedrag een medische oorzaak heeft. We laten dit gebeuren en we zien het wel. Ik weet dat God alle deskundige mensen gebruikt om Stijn te helpen. Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die me helpen in dit proces. De biddende mensen, de hulpverleners van de opvoedpoli, de juffen van school en al mijn dierbare vrienden. En natuurlijk mijn lieve vriend die regelmatig zijn schouder aan me uitleent 😅

Even vallen en gewoon weer opstaan?!
8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 06 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."