OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.
Fontgrootte: +

Opvoedtip: "gepast negeren". Wat is dit en wanneer maak je hier gebruik van?

Gepast negeren.
Wat is dit en wanneer maak je hier gebruik van?
Je kan dit B.V. gebruiken bij het omgaan met driftbuien.
Driftbuien negeren kan effectief zijn bij peuters jonger dan twee jaar. Maar het werkt alleen als je het kunt volhouden om niet te reageren totdat de driftbui van je kind helemaal voorbij is.
Als je begint met gedrag te negeren wordt het vaak eerst erger voordat het beter gaat. Wees hierop voorbereid. Als je gedrag eerst een tijdje negeert en dan toch gaat reageren, leert je kind dat hij moet doorgaan. Want uiteindelijk krijgt hij toch een reactie van jou als ouder.
Gepast negeren betekent je kind niet aankijken en er ook niet tegen praten. Geef pas weer aandacht aan je kind als de driftbui over is. Geef een compliment zodra je kind weer rustig is of zich goed gedraagt.
Ik stond erbij en keek ernaar.
Help, mijn kind eet niet!

Gerelateerde berichten