OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Vrouw belachelijk gemaakt om striae, slaat terug via Facebook

Vrouw belachelijk gemaakt om striae, slaat terug via Facebook

Nietsvermoedend lag de 33-jarige Tanis Jex-Blake op het strand te genieten van de zon en zee, tot ze harde stemmen hoorde: "O mijn God, zie dat! Dat is te ranzig voor woorden! Kijk dan hoe vies dat is!" Als de Canadese opkijkt, ziet ze dat twee mannen en een vrouw zich over haar hebben gebogen en naar haar buik wijzen. Als ze later die dag terugrijdt, huilt ze de hele weg naar huis. En dan besluit ze iets briljants te doen om haar pestkoppen voorgoed terug te pakken…

b2ap3_thumbnail_buik470.jpg

Ze besloot een Facebook-post te wijden aan de plaaggeesten. Om ze te vertellen hoe bijzonder haar buik juist wel niet is. Om te vertellen dat die buik een geschiedenis kent: de geschiedenis van haar kinderen, van leven!

De Facebook-post "Dit is een open brief aan de twee jongens en het ene meisje die vandaag besloten niet naar werk in Sherwood Park te gaan waar ze een huis bouwden, maar in plaats daarvan besloten om naar Alberta Beach [Canada, red.] te gaan om te relaxen in de zon, te genieten van het water en wat biertjes. Het spijt me als mijn eerste poging om te zonnebaden in 13 jaar zo 'onsmakelijk' voor jullie is geweest. Het spijt me dat mijn buik niet plat en strak is. Het spijt me dat mijn buik vol striae zit. Het spijt me NIET dat mijn lichaam een thuis was voor VIJF kinderen, ze hielp groeien, ontwikkelen, geboren liet worden, gekoesterd heeft tot fantastische, gezonde, intelligente en fantastische mensen. Het spijt me dat mijn 33 jaar oude, 57 kilo wegende lichaam jullie zo beledigd heeft dat jullie je genoodzaakt zagen om naar mij te wijzen, me uit te lachen en te doen alsof jullie me zouden trappen. Maar ik wil jullie laten weten dat toen ik naar jullie 'perfecte' jonge lichamen keek, ik slechts kon denken 'wat hebben jullie fantastische en briljante lijven gedaan?' Ik wil jullie ook laten weten dat ik mijn hoofd hoog hield, onvermurwbaar toen jullie mij treiterden, deed alsof jullie woorden mij niet raakten; maar in de auto naar huis heb ik gehuild. Bedankt voor het ruïneren van mijn dag. Het zijn mensen zoals jullie die deze wereld een lelijke, haatdragende plek maken. Ik voel me nu al rot voor de vrouwen die – op een dag – kinderen van jullie zullen krijgen en 'ranzig' zullen worden in jullie ogen als hun lichamen veranderen tijdens het wonderlijke proces van zwangerschap. Ik kan slechts hopen dat jullie je op een dag realiseren dat mijn oorlogswonden iets zijn om trots op te zijn, niet schaamvol."

Artikel Telegraaf

In 100 dagen van prematuur naar een gezonde baby
De reden waarom dit meisje huilt is wel heel aando...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 22 september 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Stacey Siemerink
"Ik heb echt een super ervaring met snoesje ben sinds..."
Welkom bij OpgroeiGids! Word nu GRATIS lid en ontvang direct 50 extra spaarpunten.
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Registreer met je sociale account