OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Vrouw belachelijk gemaakt om striae, slaat terug via Facebook

Vrouw belachelijk gemaakt om striae, slaat terug via Facebook

Nietsvermoedend lag de 33-jarige Tanis Jex-Blake op het strand te genieten van de zon en zee, tot ze harde stemmen hoorde: "O mijn God, zie dat! Dat is te ranzig voor woorden! Kijk dan hoe vies dat is!" Als de Canadese opkijkt, ziet ze dat twee mannen en een vrouw zich over haar hebben gebogen en naar haar buik wijzen. Als ze later die dag terugrijdt, huilt ze de hele weg naar huis. En dan besluit ze iets briljants te doen om haar pestkoppen voorgoed terug te pakken…

b2ap3_thumbnail_buik470.jpg

Ze besloot een Facebook-post te wijden aan de plaaggeesten. Om ze te vertellen hoe bijzonder haar buik juist wel niet is. Om te vertellen dat die buik een geschiedenis kent: de geschiedenis van haar kinderen, van leven!

De Facebook-post "Dit is een open brief aan de twee jongens en het ene meisje die vandaag besloten niet naar werk in Sherwood Park te gaan waar ze een huis bouwden, maar in plaats daarvan besloten om naar Alberta Beach [Canada, red.] te gaan om te relaxen in de zon, te genieten van het water en wat biertjes. Het spijt me als mijn eerste poging om te zonnebaden in 13 jaar zo 'onsmakelijk' voor jullie is geweest. Het spijt me dat mijn buik niet plat en strak is. Het spijt me dat mijn buik vol striae zit. Het spijt me NIET dat mijn lichaam een thuis was voor VIJF kinderen, ze hielp groeien, ontwikkelen, geboren liet worden, gekoesterd heeft tot fantastische, gezonde, intelligente en fantastische mensen. Het spijt me dat mijn 33 jaar oude, 57 kilo wegende lichaam jullie zo beledigd heeft dat jullie je genoodzaakt zagen om naar mij te wijzen, me uit te lachen en te doen alsof jullie me zouden trappen. Maar ik wil jullie laten weten dat toen ik naar jullie 'perfecte' jonge lichamen keek, ik slechts kon denken 'wat hebben jullie fantastische en briljante lijven gedaan?' Ik wil jullie ook laten weten dat ik mijn hoofd hoog hield, onvermurwbaar toen jullie mij treiterden, deed alsof jullie woorden mij niet raakten; maar in de auto naar huis heb ik gehuild. Bedankt voor het ruïneren van mijn dag. Het zijn mensen zoals jullie die deze wereld een lelijke, haatdragende plek maken. Ik voel me nu al rot voor de vrouwen die – op een dag – kinderen van jullie zullen krijgen en 'ranzig' zullen worden in jullie ogen als hun lichamen veranderen tijdens het wonderlijke proces van zwangerschap. Ik kan slechts hopen dat jullie je op een dag realiseren dat mijn oorlogswonden iets zijn om trots op te zijn, niet schaamvol."

Artikel Telegraaf

In 100 dagen van prematuur naar een gezonde baby
De reden waarom dit meisje huilt is wel heel aando...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 30 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."