OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Zomaar korte dingetjes die in mij opkomen of die ik mee maak waarvan ik denk dat het leuk is om te delen met andere ouders en verzorgers.

Boos Rambam Ramla

Boos Rambam Ramla

Ik mocht het boekje van Reinette Montsma lezen en een recentie van schrijven.

Eigenlijk kan ik dat alleen maar door op te scrhijven wat Caspian en Niene er van vonden en wat mijn ervaring is met het voorlezen.

De eerste keer dat ik het voorlas was ook de eerste keer dat ik het las. Vaak lees ik het boekje eerst zelf een keer maar dit keer leek het me leuk om me zelf ook te laten verrassen.

Het was leuk om te lezen. Vanuit het kind geschreven laat het je als volwassene ook beter begrijpen waarom een kind reageert met een boze bui  zoals het vaak reageert of liever niet reageert. Maar ook heel menselijk laat het zien dat ouders ook maar ouders zijn en ook niet altijd weten hoe ze moeten handelen of niet kunnen handelen zoals ze zouden moeten omdat ze ook moe zijn of ongeduldig.

Leon vertelt samen met zijn beer wat er gebeurt als de boze bui in Leon zijn mond gaat zitten. De boze bui doet Leon allemaal dingen doen die hij normaal niet zou doen en eigenlijk ook niet wil doen maar het gebeurt toch.

De kinderen vonden het ook heel leuk om te lezen en herkende zichzelf en mij er ook wel in. Ik vond het leuk om te lezen dat de moeder van Leon met de knuffels van Leon praat als Leon in zijn bozigheid niet kan luisteren of antwoord geven. Ik doe dat ook met Caspian als hij niet met me wil praten, dan praat ik wel met zijn beer en dan laat ik beer ook dingen terug zeggen en ook  weer tegen Caspian praten. Dan kan hij bijna altijd wel antwoorden. 

Voor mij was het ook een herkenning dat je je kind het liefst wil vasthouden en knuffelen als het boos of driftig is maar dat dat helemaal niet altijd of eigenlijk heel vaak niet werkt. Met Niene heb ik het daar ook wel over gehad hoe dat dan komt en wat ik dan wel moet doen.

Het is helemaal niet zo dat onze kinderen erg vaak boos zijn maar ik denk dat alle ouders het met kinderen wel mee maken vooral als ze gespannen zijn of als de ouders gespannen zijn.

We hebben het nu een paar keer voorgelezen en als Niene boos wordt kan ik soms nog net optijd vragen of Rambam Ramla (de naam van de boze bui) weg kan gaan.

Ik denk dat het een leuk maar toch ook heel leerzaam boek is voor zowel de kinderen als de ouders.

 

 

Tweelingen en samenwerken
Vijfjarige Celine zingt het dak eraf!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

OpgroeiGids Redactie op donderdag 06 november 2014 22:29

Wil je ook weten hoe een boze bui werkt bij je kindje? Leon uit Boos Rambam Ramla vertelt het je!

Het boek Boos Rambam Ramla reviewed. Lees hier de review - https://www.opgroeigids.nl/blog/entry/lezen-met-kids/boos-rambam-ramla
#kinderboeken #kinderboekenreviews

Wil je ook weten hoe een boze bui werkt bij je kindje? Leon uit Boos Rambam Ramla vertelt het je! Het boek Boos Rambam Ramla reviewed. Lees hier de review - https://www.opgroeigids.nl/blog/entry/lezen-met-kids/boos-rambam-ramla #kinderboeken #kinderboekenreviews
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 04 augustus 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."