OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Zomaar korte dingetjes die in mij opkomen of die ik mee maak waarvan ik denk dat het leuk is om te delen met andere ouders en verzorgers.

Hik! Het favoriete boek van Caspian

Hik! Het favoriete boek van Caspian

Caspian is op de leeftijd dat hij elke avond hetzelfde boek wil horen en ik was Woezel en Pip een beetje zat. Afgelopen zaterdag dus met allebei de kindjes naar de bibliotheek. Ze mochten allebei 2 boekjes uitkiezen en ik mocht er ook twee. Niene wilde graag boekjes die ze zelf kan gaan lezen en ging voor de voorleesboeken.

Ik had Caspian naar de kleuter prentenboeken verwezen maar zag dat hij niet echt iets kon vinden dus ik probeerde hem te helpen. Geen enkel boek leek hem leuk, maar wat bleek nou, hij moet ze eerst "lezen" voordat hij weet of ze leuk zijn. Waar Niene op de plaatjes afgaat, wil hij weten waar het boek over gaat.

Dus moest ik in de bibliotheek gaan voorlezen. Gelukkig is de Bibliotheek in Deventer goed ingericht daarvoor met lekkere banken waar je goed kan voorlezen.

Als eerste hebben we Hik! gelezen. Het gaat over een monster dat de hik heeft en van alles probeert om er vanaf te komen. Op zijn kop staan, eten, drinken, andere dieren hem laten schrikken, heel stil zitten en uiteindelijk schrikt hij van zijn eigen spiegelbeeld en is de hik weg.

Ik heb het drie keer voorgelezen in de bibliotheek. 3 keer op het toilet en toen nog eens 2 keer voor het slapen gaan. De volgende avond weer....toen was ik het wel weer een beetje zat moet ik zeggen. Gister "mocht" ik weer Woezel en Pip lezen maar vanavond hoorde ik hem vlak voordat ik zou voorlezen allemaal rare geluiden uit zijn slaapkamer. Ik riep nog bezorgd maar hij was ok en toen hoorde ik het. Hij was het boek zelf aan het voorlezen in de zelfde intonatie die ik gebruik met dezelfde rare geluiden...... Het is dus nog even het lievelingsboek......

 

Hik! van Fiona Rempt en Jenny Bakker

Landelijke dag tegen Pesten 19 April 2014
Een middag in het bos leert ons veel over ons vert...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 14 mei 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."