OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Zomaar korte dingetjes die in mij opkomen of die ik mee maak waarvan ik denk dat het leuk is om te delen met andere ouders en verzorgers.

Hik! Het favoriete boek van Caspian

Hik! Het favoriete boek van Caspian

Caspian is op de leeftijd dat hij elke avond hetzelfde boek wil horen en ik was Woezel en Pip een beetje zat. Afgelopen zaterdag dus met allebei de kindjes naar de bibliotheek. Ze mochten allebei 2 boekjes uitkiezen en ik mocht er ook twee. Niene wilde graag boekjes die ze zelf kan gaan lezen en ging voor de voorleesboeken.

Ik had Caspian naar de kleuter prentenboeken verwezen maar zag dat hij niet echt iets kon vinden dus ik probeerde hem te helpen. Geen enkel boek leek hem leuk, maar wat bleek nou, hij moet ze eerst "lezen" voordat hij weet of ze leuk zijn. Waar Niene op de plaatjes afgaat, wil hij weten waar het boek over gaat.

Dus moest ik in de bibliotheek gaan voorlezen. Gelukkig is de Bibliotheek in Deventer goed ingericht daarvoor met lekkere banken waar je goed kan voorlezen.

Als eerste hebben we Hik! gelezen. Het gaat over een monster dat de hik heeft en van alles probeert om er vanaf te komen. Op zijn kop staan, eten, drinken, andere dieren hem laten schrikken, heel stil zitten en uiteindelijk schrikt hij van zijn eigen spiegelbeeld en is de hik weg.

Ik heb het drie keer voorgelezen in de bibliotheek. 3 keer op het toilet en toen nog eens 2 keer voor het slapen gaan. De volgende avond weer....toen was ik het wel weer een beetje zat moet ik zeggen. Gister "mocht" ik weer Woezel en Pip lezen maar vanavond hoorde ik hem vlak voordat ik zou voorlezen allemaal rare geluiden uit zijn slaapkamer. Ik riep nog bezorgd maar hij was ok en toen hoorde ik het. Hij was het boek zelf aan het voorlezen in de zelfde intonatie die ik gebruik met dezelfde rare geluiden...... Het is dus nog even het lievelingsboek......

 

Hik! van Fiona Rempt en Jenny Bakker

Landelijke dag tegen Pesten 19 April 2014
Een middag in het bos leert ons veel over ons vert...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 31 mei 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. Aan het begin goed..."
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."