OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Over mijn blogs

Aanbevolen 

BIZAR, SPANNEND AVONTUUR IN DE MAAK

Nieuw bizar kinderboek in de maak

GEWELDIGE REACTIES​ 

Het is geweldig wanneer je je eigen kinderboek in de winkel ziet liggen! Natuurlijk vond ik het ontzettend spannend! Ik was vooral erg benieuwd naar de reacties. Dat vond ik eigenlijk nog wel het meest spannende van alles: wat vindt men van mijn boek? En vinden kinderen het wel een leuk boek? Want dat is natuurlijk mijn doelgroep. Mijn eigen kinderen, mijn neefjes en kinderen van vriendinnen vonden het allemaal erg leuk en grappig. Maar zij kennen mij allemaal en ze kennen mijn flauwe en 'gemene' grappen. Af en toe vloog het me aan dat het misschien wel iets té zou zijn voor andere kinderen, maar als snel kreeg ik de ene na de andere geweldige reactie. Van kinderen, maar ook van ouders! Dat deed me goed. Ik heb zelfs mogen voorlezen op een kinderdagverblijf. Bovendien ligt het boek nu zelfs in onze bieb.

TROTSE MOEDER, TROTSE ZOON

Mijn jongste zoon mocht een paar maanden na het uitkomen van "Meneer Sjef" meedoen aan een voorleeswedstrijd. En welk boek koos hij? Meneer Sjef! Superleuk! En hij las het perfect voor natuurlijk. Een trotse zoon en een trotse moeder!

VERSPREKING

Ik heb met opzet het boek een open eind gegeven. Ik had nog zoveel ideeën dat ik bij voorbaat al wist dat er een Meneer Sjef deel II gaat komen. Daarbij kreeg ik van veel mensen te horen dat ze zo benieuwd zijn hoe het nu verder gaat met Meneer Sjef. Dat geeft me wel extra motivatie om het verhaal verder te schrijven. Stiekem was ik zelf ook heel erg nieuwsgierig hoe het af gaat lopen! De titel van het tweede deel weet ik al wel. Die ga ik natuurlijk nog niet verklappen. Ik hoorde iemand eens iets vertellen over haar vakantie en zij maakte zo'n leuke verspreking, dat ik het altijd heb onthouden. Die ga ik nu gebruiken als titel van Meneer Sjef deel II. 


NIEUW BIZAR EN SPANNEND AVONTUUR

Een begin maken aan een verhaal vind ik het moeilijkst. Helemaal als het om een vervolg gaat. Moet ik terugblikken naar het voorgaande verhaal? Of moet ik verder gaan waar ik gebleven was? Ik ben inmiddels begonnen, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het begin van dit boek aanpak. De eerste paar hoofdstukken had ik in mijn hoofd. Ik wist precies wat ik wilde schrijven, dus dat ging lekker vlot. Voor de kerst ligt deel II in de winkel, dacht ik.

Dus niet, want zo ineens was de inspiratie op. Ik zat op een dood punt. Ik had werkelijk geen idee hoe het nu verder zou moeten gaan. Wel had ik een paar dingen bedacht die ik in het verhaal wilde verwerken, maar verder dan dat kwam ik niet. De zomervakantie kwam eraan. Ik ga in de vakantie lekker verder, besloot ik. Maar dat lukte niet. Ná de vakantie dan? Ook niet! Op een gegeven moment heb ik het gewoon links laten liggen, had er even geen zin meer in. Ik kon helemaal niets meer verzinnen. Dat vond ik best heel erg frustrerend. Ik had veel leuke ideeën, maar ik kon er niets mee. Uiteindelijk bedacht ik dat ik het vanzelf een keer weer op zou pakken.

En ja hoor, na vierenhalve maand had ik er ineens weer heel erg veel zin in. Grappig, want ik had geen idee meer wat ik allemaal had geschreven. Dus moest ik eerst het hele verhaal opnieuw lezen om er weer in te komen.  Ik ben inmiddels over het dooie punt heen en heb nu het complete verhaal in mijn hoofd. Ik heb wel ontdekt dat een vervolg schrijven iets lastiger is dat het eerste deel. Je moet heel goed onthouden wat er eerder gebeurd is. De personages moeten hetzelfde zijn, de kleding, de haardracht, de opmerkingen, de karakters. Best lastig, maar ik vind het belangrijk dat het wel allemaal klopt.

Het wordt zeker weer een bizar en spannend avontuur! Ik kan niet wachten om het aan mijn kinderen te laten lezen. Maar dat doe ik pas als het hele verhaal af is.

 
8 tips: Meer tijd voor jezelf als moeder
4 vragen die ik mijn pre-puber elke dag stel

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 04 augustus 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."