OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Verlegen Vlindertje

Opnieuw beginnen na een scheiding is moeilijk.

​Het nieuwe liedje van K3 al gehoord? Het is voor mij het eerste niet-christelijke liedje wat emoties bij me losmaakt. Je zou het eens moeten luisteren, echt waar. Verlegen vlindertje heet het. Een liedje waar ik mezelf zo in herken als ik terug kijk naar de eerste 25 jaar van m'n leven. Verlegen; misschien nog wel meer dan dat. Angst om iets te zeggen, je mening te geven, je gevoel te delen, überhaupt iets te zeggen..... Vele zullen dit gevoel niet herkennen, vele helaas ook wel. En hoe makkelijk ik nu misschien ook lijk te praten, die verlegenheid blijft. Ik durf geen hulp te vragen, want mensen zeggen dat ik zo sterk lijk na de scheiding! Zo zelfverzekerd, zo positief! 

Mijn schreeuw verdwijnt in de wind

Maar ondertussen schreeuw ik en vliegt mijn schreeuw mee met de wind en lost op en verdwijnt zo de stilte in. Weggepest worden uit het huis wat ooit je 'thuis' was en al 1,5 jaar zoeken naar een woning voor jezelf en je kinderen. Zwerven van de ene naar de andere vriendin omdat het 'papa weekend is' en mama dan niet meer welkom is thuis. Want hij wil met zijn nieuwe vriendin zijn. Geen thuis meer hebben, geen vertrouwde plek, geen Home Sweet Home voor mij. Want waar ik nu ook kom, ik moet weer weg. De afgelopen 5 maanden vertoefde ik bij mijn nieuwe vriend in mijn  'oprotweekend'. Ja, ik ben het maar gaan noemen zoals het voelt (sorry). Donderdag tas inpakken en uitpakken op de andere locatie. Dinsdag hetzelfde om vervolgens de week erop hetzelfde te doen. Eenmaal terug op de 'kinderbasis' haal ik m'n kleren niet eens meer uit de tas. Ik lééf uit mijn tas. Ik voel me een zwerver met een dak boven mijn hoofd.

Opnieuw beginnen is zo moeilijk

Een eigen huisje vinden is enorm lastig. De wachttijden zijn hier enorm. Ik merk dat de kinderen mijn spanning voelen. Hangerig en verdrietig met een onduidelijke reden. Dit weekend was niet mijn beste...... Ondanks een leuk verjaardagsbezoekje dat we hebben afgelegd was het een heel zwaar weekend. M'n emoties gingen met me op de loop. Tranen van eenzaamheid, verdriet en wanhoop; alles liet ik even gaan. En hoe blij ik ook ben met mijn nieuwe liefde, een eigen huis zou het pas echt afmaken. Ik wil al zo lang opnieuw beginnen, maar alles lijkt tegen te zitten. Tot vanmiddag mijn 'schreeuw' werd gehoord. Vriendinnetje L. vroeg of ik mee ging uitwaaien op het strand. Ik zette de kinderen in de auto en gaf gehoor aan haar vraag. De zoute zeelucht, de branding, de ijskoude wind...Even je gedachten letterlijk in zee gooien, uit je hoofd laten waaien, en een kopje warme choco toe. Wat knapte ik daarvan op zeg! Toen we ook nog eens pannenkoeken gingen eten met z'n allen, was dit verdrietige weekend toch nog snel voorbij en gingen we voldaan en uitgewaaid terug naar huis. Vele vrienden ben ik kwijt geraakt met de scheiding. Maar dat kleine clubje wat overblijft is me dierbaarder dan ooit.  

...

Problemen thuis | Thuisarts

Ook met problemen thuis, zoals moeilijkheden door echtscheiding, kun je bij je huisarts terecht.
Thuisarts.nl is de officiële website van de Nederlandse huisartsen.
Schroom niet om hulp te vragen bij problemen thuis. Je hoeft niet alles zelf op te lossen. 
Hoe mijn fibromyalgie mijn moederschap beïnvloedt
Is het al januari? Yes it is!!!
 

Reacties

Joyce Faber op maandag 15 januari 2018 13:02

Wat fijn dat je zo'n vriendin hebt om je door je zware weekend heen te dragen. Je verdriet is voelbaar in je woorden. Sterkte!

Wat fijn dat je zo'n vriendin hebt om je door je zware weekend heen te dragen. Je verdriet is voelbaar in je woorden. Sterkte!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 14 mei 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."