OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

TUPPERWARE!! Dat is toch enkel en alleen voor veel te fanatieke huisvrouwen?

TUPPERWARE!! Dat is toch enkel en alleen voor veel te fanatieke huisvrouwen?

Mijntje was inmiddels een half jaar oud en wat was er al weer veel veranderd.
We hadden de primeur van haar 1e fruithapje gehad en nee, geen fruithap tegen de muur of in mijn haren, maar gewoon netjes in het mondje beland en gebleven.
Nou ja, netjes, die witte slabber had uiteindelijk ook alle kleuren van de regenboog, maar het hapje werd in ieder geval gretig ontvangen door onze dame. En zo ook de groentehapjes.
Die uiteraard vers gemaakt werden.

Alhoewel dat eigenlijk helemaal niet vanzelfsprekend was voor mij. Grappig hoe je op sommige gebieden kan veranderen als je moeder bent geworden. Ik ben namelijk alles behalve een keukenprinses.

En niet dat groentehapjes bereiden nu zo ingewikkeld is, want dat kan ik zelfs, maar ik deed er in ieder geval moeite voor. Zodat na een middag in de keuken het resultaat was dat er 20 bakjes groenten in Tupperware bakjes op het aanrecht stonden, klaar om in de vriezer gedaan te worden.

Ook zoiets; Tupperware!

Voorheen gruwde ik bij het woord alleen al en moest ik hierbij denken aan veel te fanatieke huisvrouwen die dan op van die party's serieus een avond gingen praten over welke maten, soorten etc. er allemaal van bestonden.
En die dan aan het einde van de avond ook nog eens minstens 10 nieuwe exemplaren kochten om hun voorraad nog maar eens aan te vullen! En nu had ik ook Tupperware bakjes in mijn keuken staan.
AAAAAAH!
Maar goed, al het beste voor zo'n klein mensje he?

Ik vond overigens ook alles knap en geweldig wat Mijntje deed. Maar dat vinden waarschijnlijk alle ouders. Zo belde ik meteen mijn vriend, mijn moeder en zus toen ze voor het eerst omrolde. Ik heb mij met moeite ingehouden om niet de krant te bellen. En ik legde dit bijzondere moment natuurlijk vast op camera. Toen ze het voor de eerste keer deed was ik natuurlijk net te laat om het te filmen, dus dan maar de hele middag bij de box blijven zitten totdat het moment weer daar was! Ik denk dat het er overigens ook hilarisch uit heeft gezien hoe ik, terwijl ik in mijn handen klapte, schreeuwde van enthousiasme: "goed zo schatje!" , in de lucht sprong en ondertussen ook nog aan het filmen was.
En zo ging het eigenlijk steeds weer bij alle "eerste keertjes".
En ook over dit soort momenten dacht ik anders toen ik nog geen moeder was.

Als ik anderen daar over hoorde praten dacht ik: "mens stel je niet zo aan! Als dat het hoogtepunt van je dag is". Maar, eerlijk is eerlijk, ik ben ook zo'n moeder geworden. En dan bedoel ik, een moeder die gewoon heel erg trots is op haar kind!

Lezen jullie over 2 weken weer mee?

10 tips voor kinderen die slecht eten.
Hoe verloopt bij jou de ochtendspits met kinderen?...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."