OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Uitgeblust, met hulp uit een nieuwe hoek

baby

Uitgeblust

Ik heb al een poos niet meer geschreven. We zitten thuis in een zware periode. Zoals ik eerder al zei heeft mijn man een burn out, zelf ben ik lichamelijk erg achteruit gegaan. 
De bruiloft, verjaardagen, de feestdagen...  Ik was overweldigd. Had moeite om alle ballen hoog te houden. 

Buurtgezinnen.nl

Dat is ook precies de reden waarom ik ons gezin in september heb aangemeld als vraaggezin bij buurtgezinnen.nl. Ik zag dat  daar vanaf 1 oktober een coördinator in onze regio zou beginnen. 

Ik kreeg al snel reactie. Na 2 gesprekken stelde ze een profiel op die ze deelde op social media, om te zoeken naar een steungezin. Die ons op maat, zou ondersteunen door met regelmaat onze zoon even onder hun hoede te nemen. Hoewel de intake snel ging, moesten we wel even wachten op reactie van een gezin dat zich geroepen voelde om ons te helpen. Het duurde niet heel lang. In december werden we gebeld dat de coördinator dat weekend een gesprek zou hebben met een homo stel dat graag steungezin wilde zijn. Ze wilde weten vanwege ons geloof of we dar problemen mee zouden hebben. zonder veroordeling, maar gewoon om te zorgen dat we op 1 lijn zaten. We vonden het geen enkel probleem. Wij hebben een mening over homoseksuele mensen die niet alle christenen delen (maar sinds de nashville verklaring wel duidelijk dat er ook genoeg christenen zijn die er net zoals wij over denken). Wij geloven dat Jezus voor IEDEREEN naar de wereld kwam, voor IEDEREEN aan het kruis ging, en van IEDEREEN houdt. Wie zijn wij om er anders over te denken?! Maar goed, om er geen discussie blog van te maken over homoseksualiteit... Wij vonden het dus geen probleem. Die zaterdag werden we allemaal gemaild met elkaars telefoonnummers, en vanwege de feestdagen spraken we vlak na de feestdagen af. 

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting was bij ons thuis. Het was een spannende ontmoeting, maar de klik was er. Onze zoon liet zijn speelgoed zien, deed een dansje wat hij ook doet op de peuterdans, en ook tussen hem en de mannen was de klik er. We besloten een paar dagen later de tweede ontmoeting bij hen thuis te doen. Omdat het de bedoeling is dat onze zoon bij hen thuis komt. Ondertussen hebben we veel geappt, op facebook toegevoegd, en natuurlijk flink geneusd op elkaars facebook pagina's. Daar zag ik hoe enthousiast de mannen waren over het worden van steungezin voor ons. Maar niet alleen zijzelf, ook hun netwerk leefde enorm mee, wat ook ons positieve gevoel bevestigden. Toen we bij ze waren vertelden ze dat ze overladen werden met speelgoed en spullen om onze zoon straks te kunnen vermaken. En hoe ze de winkel leeg  kochten met van alles (douche spullen, tandenborstel en tandpasta en meer), gewoon voor het geval dat... De tweede ontmoeting was ook goed. Onze zoon voelde zich meteen op zijn gemak, liep lekker in de rondte, speelde en zocht contact met de mannen. In bijzijn van de coördinator werden de afspraken vastgelegd en zouden we meteen diezelfde week beginnen. Wat me ook heel erg aantrok is dat de mannen heel duidelijk aangaven ónze regels te willen handhaven.

Echte eerste dag

Vrijdag 11 januari was de eerste dag. We spraken af om eerst samen te lunchen om elkaar iets beter te leren kennen. (helaas was een van hen  verhinderd, maar met geldige reden) We hebben gezellig gegeten en daarna ging onze zoon mee om te spelen bij de mannen. Erg spannend voor ons alle drie. Via whatsapp en facebook werden we op de hoogte gehouden met verslagen en foto's. De eerste dag zat het weer niet heel erg mee, maar dat gaf ze de kans om aan elkaar te wennen. 
Nadat wij, tussen de updates door,  onze rust konden pakken, werd onze zoon na het eten thuisgebracht. Verwend met een lekker bad, en al klaar in pyjama. Na het weekend toen ik onze zoon klaarmaakte voor de peuterspeelzaal liet hij duidelijk merken dat hij dacht weer naar de mannen te gaan. En dat hij school niet zo zag zitten. 

Logeren

Vorige week had ik een hele slechte week. Wat afgelopen vrijdag bevestigd werd door de huisarts;  mijn PMS versterkt mijn fibromyalgie. En heb ik vorige week veel pijn gehad en echt somber en chagrijnig. Ik was echt niks waard. Gelukkig is er een idee om me te helpen. Ik moet aankijken of dat gaat werken. 
Maar uit wanhoop vroeg ik de mannen of zij het zagen zitten om onze zoon een nachtje te laten logeren. Ze waren enthousiast en zeiden zelfs dat als het nodig zou zijn om er 2 nachtjes van te maken, dat dat ook geen enkel probleem is. Dat aanbod namen we aan. Ondanks dat we een poosje wilden wachten om te wennen, was dit echt nodig voor mij. Donderdagmiddag ging hij mee, en zaterdagochtend na zijn peuterdans les, zou hij weer thuiskomen. Vrijdag werden ze wakker gezongen en hadden ze op verzoek van onze zoon al zijn favoriete liedje van Armin van Buren aan staan om 7 uur 's morgens. En stonden hij en hun papegaai samen te dansen. Ze hebben een heerlijke dag gehad, zijn erop uit geweest, en ook weer verslagen gehad. Ik was zó moe van de laatste maanden dat ik er beroerd van was. Ik heb de hele dag geslapen. Zaterdagochtend, toen ik me weer mezelf voelde, dankzij de mogelijkheid om zoveel te slapen doordat ik wist dat mijn kleine ventje in goede handen was, kon ik niet wachten tot hij weer thuis zou zijn. Ik kon er weer tegen. 

Geslaagde hulp uit nieuwe hoek

Buurtgezinnen heeft ons gekoppeld aan mensen die we niet kenden, maar die ons uit liefde en begrip willen helpen. Nu wij tot rust kunnen gaan komen op de momenten dat onze zoon bij de mannen zijn, kunnen wij opladen, quality time hebben met z'n tweeën. We zijn een relatie begonnen terwijl ik al moeder was. We zijn eigenlijk meteen een gezin geworden. Nu dankzij deze mannen krijgt onze zoon liefde, en vermaak, en activiteiten. En krijgen wij onze rust en tijd samen. Daarnaast is het duidelijk dat de mannen hun liefde voor kinderen kunnen uiten. We geven alle 5, en we ontvangen alle 5. 
Mocht je je vinden in mijn verhaal, dan hoop ik dat buurtgezinnen.nl (of iets soortgelijks) in jouw regio werkzaam is en je hulp vraagt. Mocht je iets voor iemand willen betekenen, laat je dan aangemoedigd worden om je dan als steungezin aan te melden. Het zou van grote waarde kunnen zijn! 

0
Moeder zijn zonder mijn moeder

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 28 november 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."