OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.
Fontgrootte: +

Verjaardag vieren wordt pas weer leuk met het hebben van een kind

Verjaardag vieren wordt pas weer leuk met het hebben van een kind

 -Ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet-

En toen werd Mijntje 1 jaar!

Terwijl ik mijn eigen verjaardagen al lang niet meer vier (wat is er nu leuk aan weer een jaar ouder worden), word dit met het hebben van een kind ineens wel weer heel leuk. Alles werd dan ook uit de kast getrokken; uitnodigingen werden verstuurd naar familie, vrienden en buren, wekenlang struinde ik het internet af op zoek naar de perfecte taart, die ik uiteindelijk gewoon bij de Hema kocht, gewoon omdat die heel leuk en lekker zijn, dagenlang ging ik op zoek naar cadeaus, zelfs de slingers moesten mooi zijn, dus niet van plastic, maar van stof en leuke, lekkere en speciale hapjes en drankjes werden in huis gehaald. 

De nacht voor Mijntje haar verjaardag kon ik nauwelijks slapen van de opwinding en toen ze dan ook de volgende morgen heel vroeg wakker werd, vond ik dat voor het eerst een keer niet erg.Al zingend kwamen wij haar slaapkamer binnen, waar een verbaasd meisje ons aankeek alsof we helemaal gek waren geworden. Ik weet ook zeker dat mijn partner en ik het leuker vonden dan Mijntje zelf. Die begreep er tenslotte natuurlijk nog helemaal niets van.Nadat we uitgebreid "lang zal ze leven, er is er één jarig en twee violen en een trommel en een fluit", hadden gezongen, (we konden gewoonweg niet stoppen van enthousiasme), was daar dan het moment van de cadeaus.Ook hier was Mijntje niet erg van onder de indruk.Het uitpakken en spelen met papier was veel leuker! Nadat Mijntje een middagslaapje had gedaan en ik met haar naar beneden kwam, terwijl het hele huis vol zat met visite en iedereen begon te zingen, omdat we dachten dat ze dat wel leuk zou vinden, vond Mijntje dat niet zo'n goed idee! Ze schrok zich helemaal lam en krijste alles bij elkaar. Ik had natuurlijk beter moeten weten.Uiteraard waren dit veel te veel indrukken tegelijkertijd, maar we vonden het zelf zo leuk.Eenmaal van de schrik bekomen bij mama op schoot, was daar het beroemde taart-moment!Zoals iedere ouder dat waarschijnlijk doet, werd de taart voor haar neer gezet en mocht ze aanvallen! Maar nee, ze proefde even en wees vervolgens naar een soepstengel en wilde die liever, haha.Nu was ik stiekem toch wel trots dat ik Mijntje nog nooit snoep gegeven had en ze het dus gewoon niet lustte. En dat hebben we volgehouden tot haar 3e verjaardag ongeveer. Geen enkel probleem, want wat ze niet kennen, missen ze ook niet.

Uiteindelijk was het een erg leuke middag en ging ons meisje moe maar voldaan slapen. Wij met de beentjes omhoog, een glas wijn erbij en foto's bekijken die we die dag natuurlijk veeeeeeeeeeeeeeel te veel hadden gemaakt, omdat je alles wat je kind doet, nu eenmaal leuk vindt.

Waarom speelt mijn peuter niet samen?
Ben jij ook een control freak?

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."