OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.
Fontgrootte: +

Verjaardag vieren wordt pas weer leuk met het hebben van een kind

Verjaardag vieren wordt pas weer leuk met het hebben van een kind

 -Ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet-

En toen werd Mijntje 1 jaar!

Terwijl ik mijn eigen verjaardagen al lang niet meer vier (wat is er nu leuk aan weer een jaar ouder worden), word dit met het hebben van een kind ineens wel weer heel leuk. Alles werd dan ook uit de kast getrokken; uitnodigingen werden verstuurd naar familie, vrienden en buren, wekenlang struinde ik het internet af op zoek naar de perfecte taart, die ik uiteindelijk gewoon bij de Hema kocht, gewoon omdat die heel leuk en lekker zijn, dagenlang ging ik op zoek naar cadeaus, zelfs de slingers moesten mooi zijn, dus niet van plastic, maar van stof en leuke, lekkere en speciale hapjes en drankjes werden in huis gehaald. 

De nacht voor Mijntje haar verjaardag kon ik nauwelijks slapen van de opwinding en toen ze dan ook de volgende morgen heel vroeg wakker werd, vond ik dat voor het eerst een keer niet erg.Al zingend kwamen wij haar slaapkamer binnen, waar een verbaasd meisje ons aankeek alsof we helemaal gek waren geworden. Ik weet ook zeker dat mijn partner en ik het leuker vonden dan Mijntje zelf. Die begreep er tenslotte natuurlijk nog helemaal niets van.Nadat we uitgebreid "lang zal ze leven, er is er één jarig en twee violen en een trommel en een fluit", hadden gezongen, (we konden gewoonweg niet stoppen van enthousiasme), was daar dan het moment van de cadeaus.Ook hier was Mijntje niet erg van onder de indruk.Het uitpakken en spelen met papier was veel leuker! Nadat Mijntje een middagslaapje had gedaan en ik met haar naar beneden kwam, terwijl het hele huis vol zat met visite en iedereen begon te zingen, omdat we dachten dat ze dat wel leuk zou vinden, vond Mijntje dat niet zo'n goed idee! Ze schrok zich helemaal lam en krijste alles bij elkaar. Ik had natuurlijk beter moeten weten.Uiteraard waren dit veel te veel indrukken tegelijkertijd, maar we vonden het zelf zo leuk.Eenmaal van de schrik bekomen bij mama op schoot, was daar het beroemde taart-moment!Zoals iedere ouder dat waarschijnlijk doet, werd de taart voor haar neer gezet en mocht ze aanvallen! Maar nee, ze proefde even en wees vervolgens naar een soepstengel en wilde die liever, haha.Nu was ik stiekem toch wel trots dat ik Mijntje nog nooit snoep gegeven had en ze het dus gewoon niet lustte. En dat hebben we volgehouden tot haar 3e verjaardag ongeveer. Geen enkel probleem, want wat ze niet kennen, missen ze ook niet.

Uiteindelijk was het een erg leuke middag en ging ons meisje moe maar voldaan slapen. Wij met de beentjes omhoog, een glas wijn erbij en foto's bekijken die we die dag natuurlijk veeeeeeeeeeeeeeel te veel hadden gemaakt, omdat je alles wat je kind doet, nu eenmaal leuk vindt.

Waarom speelt mijn peuter niet samen?
Ben jij ook een control freak?

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."
Vondelkids
 
4.8
"Super tevreden. Mn kind heeft een leuke tijd gehad !..."
KIDDOOS BSO
 
5.0
"Eeen top BSO, met een topprogramma aan aktiviteiten"
Coccinelle
 
4.8
"Fijne, kleinschalige kinderopvang waar veel aandacht is voor een persoonlijke..."
De Kameleon (peuteropvang)
 
4.6
"Rust en slaap is nvt vanwege psz"
Merlijn
 
2.1
"Mijn zoontje van weken er weggehaald want ze zijn totaal..."
Pinkeltje
 
4.8
"Fantastisch kinderdagverblijf met een stel leuke meiden! Mijn kinderen zijn..."
KDV Pluk de Dag
 
4.7
Suus
"Kortom....een geweldig KDV!!! Mijn zoontje heeft t super naar zijn..."
't Hommeltje
 
4.9
esmee
"Elke keer als ik mijn dochter naar het hommeltje breng..."
Kirkels
 
1.0
patricia
"Erg gemaakt zolang de ouders aanwezig zijn, daarna weinig aandacht..."
Baaijens
 
4.5
Dorieke
"Super gastouder voor onze twee kinderen al ruim 2 jaar..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Elke
"Professioneel en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Inge
"Onze wensen werden in een persoonlijk gesprek goed in kaart..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Kato
"Persoonlijk advies en duidelijke communicatie."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Tom
"Dankzij de medewerkers van Snoesje een goede match gevonden met..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Bart Bakker
"Erg tevreden over het contact. Duidelijke communicatie en afspraken worden..."
Gastouderbureau Snoesje
 
5.0
Stacey Siemerink
"Ik heb echt een super ervaring met snoesje ben sinds..."
Welkom bij OpgroeiGids! Word nu GRATIS lid en ontvang direct 50 extra spaarpunten.
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Registreer met je sociale account