OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Joyce Vlamings - "ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet!"

Ik schrijf graag over mijn belevenissen als moeder versus pedagoog dat 2 wekelijks verschijnt in de vorm van een blog. Met als rode draad: “ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet.” Daarnaast geef ik online opvoedadvies, verzorg ik workshops en vanaf medio februari 2016 ook lezingen “positief opvoeden”.

Voor de 2e keer moeder. Maar wat vindt mijn 2 jarige peuter hier van?

Voor de 2e keer moeder. Maar wat vindt mijn 2 jarige peuter hier van?
 

-Ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet-

24 augustus 2011: geboorte Pepijn.

25 augustus 2011: Mijntjes 2e verjaardag.

2 verschillende fases waar we tegelijkertijd in terecht kwamen.

De babytijd (opnieuw) en de peutertijd, alhoewel Mijntje daar al wel een tijdje in zat.

("nee, nee en nog eens nee, ik kan het zelf, dat doe ik niet!")

Met Pepijn ging het heel goed en het was dan ook meteen genieten. We lieten ons extra verwennen doordat we nog een paar dagen in het ziekenhuis moesten blijven. Mijn moeder was bij ons in huis en had daardoor alle aandacht voor Mijntje. Een paar uur na de geboorte kwam mijn moeder met haar op bezoek. Mijntje had totaal geen aandacht voor mij en wilde ook niets van haar broertje weten. Papa kreeg nog wel een knuffel. Verder zat ze lekker veilig bij oma. Een heel logische reactie natuurlijk.

Alles was ineens anders. Mama in een ziekenhuisbed met een baby tegen zich aan, papa ook daar en een vreemde omgeving. Ik vond het fijn om te zien dat ze zich bij oma wel veilig voelde en Mijntje week dan ook niet van haar zijde. Af en toe keek ze met een schuin oog naar mij, maar daar bleef het bij. Oma had het huis versierd met slingers en cadeautjes voor haar. In de loop van de dagen "ontdooide" Mijntje steeds meer. Van Pepijn moest ze nog niets weten, maar papa kreeg af en toe al een knuffel en ik een voorzichtig kusje.

Eenmaal weer thuis met zijn allen trok Mijntje steeds meer naar mij toe. Alhoewel het nog steeds moeilijk was voor haar: mama die ineens niet meer enkel en alleen aandacht voor haar had, maar die moest verdelen tussen haar en Pepijn, mama die ook knuffelde met een ander kindje en haar niet mocht tillen i.v.m. de keizersnede die ik had gehad. En leg dat maar eens uit aan een kind van 2.

Mijntje liet ook tegenstrijdig gedrag zien: de ene keer kwam ze bij mij in bed liggen om uitgebreid te knuffelen(wanneer Pepijn in zijn wiegje lag, zag zij haar kans schoon!) en het volgende moment was ze heel boos op mij en wilde ze niets met mij te maken hebben.

Ik vergeet haar reactie ook nooit meer toen ze voor de eerste keer zag dat Pepijn borstvoeding kreeg: "nee mama, Pepijn mag jou niet opeten!"

Nu kan ik daar heel hard om lachen, maar op dat moment had ik echt met haar te doen.

Lastige kinderen hebben ergens last van
Ontspannen de examens in
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 06 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."