OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Wielrenners met vrouwen erop

Wielrenners met vrouwen erop

En ineens is er alweer een maand voorbij. Een maand waarin ik mijn eerste stappen als 'integratief kindertherapeut in opleiding' heb gezet. Waarin ik een praktijkruimte, naam en logo heb geclaimd en mijn eerste cliëntjes heb gezien. En een maand waarin ik probeer een evenwicht te vinden tussen werken, studeren en mama zijn. En dat valt nog niet mee.

Op woensdag en vrijdag werk ik, op donderdag heb ik overdag les en 's avonds intervisie, en de zaterdag probeer ik vrij te houden voor mijn huiswerk en praktijk. En hoewel het nog een hele uitdaging is om mijn caseload in 16 uur te proppen, en mijn huiswerk in mijn huishouden te integreren, heb ik mezelf één ding plechtig beloofd: de maandag en dinsdag zijn voor de kinderen. Dan ga ik in de 'verlof'-modus, doe ik geen make-up op, doe de kinderen in bad wanneer dat toevallig uitkomt, en als ze even lekker aan het spelen zijn werk ik de was, het stof en het vuil weg. Heerlijk!

Op maandag om een uur of twaalf fietsen we met zijn drieën naar de peuterspeelzaal, waar alle moeders geacht worden een kwartiertje met hun kind te spelen - tot de juffen beginnen te zingen dat we gaan opruimen. De rust die daar hangt vind ik heerlijk, maar het leukste is nog wel het fietstochtje daarnaar toe. Terwijl dochterlief alle mooie bomen, eendjes en vogels aanwijst en de namen daarvan probeert na te zeggen ", zit zoonlief steevast achterop een liedje te zingen. Tot hij plotseling drie tegemoetkomende wielrensters in het visier krijgt en uitroept: "KIJK, MAMA, WIELRENNERS!" En als we ze even later passeren: "WIELRENNERS MET VROUWEN EROP!" Je begrijpt dat ik regelmatig met een glimlach van oor tot oor bij de peuterspeelzaal aankom.

Gelukkig kost de studie niet alleen veel tijd, maar geeft hij ook veel energie, en nog belangrijker: heel veel nieuwe inzichten. De visie van Charlotte Visch (ontwikkelaar van de integratieve kindertherapie) geeft antwoord op vragen die ik als pedagogisch medewerker en als moeder had, en richting aan alle verschillende theorieën en therapieën die ik tijdens mijn studie Kinder- en jeugdpsychologie heb leren kennen. Ik zou daar graag inhoudelijk meer op in gaan, maar na diverse pogingen om dat in één blog te vatten, heb ik besloten dat het daar nog te vroeg voor is.

En dus houd ik het deze keer kort, zodat ik snel weer aan mijn huiswerk kan. Tot volgende maand!

Ik ben een leukere moeder én partner als ik werk!
Zwangerschapsverlof voorbij, ik mag weer aan het w...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 september 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Captcha afbeelding

Nieuwste reviews kinderopvang

Kinderopvang High Five!
 
4.9
"Als ik 10 sterren kon geven voor sfeer en kindvriendelijkheid,..."
Het Kinderatelier
 
2.2
"Zeer slechte ervaring. Personeel snapt weinig, communicatie van lik-me-vestje, liegen...."
Njoy Rotterdam BV
 
1.5
"Vreselijk achteruit gegaan afgelopen 3 jaar, leidsters rennen gillend weg..."
Kindercentrum Vinkhuizen/locatie Dondersteen
 
1.1
"The most bad crèche . If you love your kids..."
De Uil Kinderopvang
 
4.7
"Heel fijn kleinschalig kinderdagverblijf met 2 locaties praktisch naast elkaar..."
Kinderdagverblijf De Snuffeltuin BV
 
2.9
"Eerst heel tevreden totdat ze het drukker kregen. 2 dagen..."
Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."