OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Nieuws

Ons doel bij OpgroeiGids is om Nederlandse ouders de laatste kinderopvang nieuws te brengen van over heel Nederland. Nieuws rapporten, artikelen, en rubrieken die gerelateerd zijn aan kinderopvang, recensies, up-dates van de regering/gemeente, en top verhalen. Lees waar er nu over gepraat wordt…

P.S. Heb jij iets dat je vindt wij moeten weten? Wij horen het graag, dus neem contact op met ons!!!

 

Samen helpen we Stichting Babyspullen!     

Arme gezinnen

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In de grote steden is dat zelfs 1 op de 4! Stichting Babyspullen wil ieder kind een goed start geven. Daarom verzamelt zij babyspullen in: babykleding, beddengoed, kruiken, verzorgingsproducten en nieuwe luiers flesjes. Help jij ook mee?

Weg met stress

Wanneer je zwanger bent krijg je van je verloskundige een lijst met benodigde spulletjes voor je baby. Voor iemand die weinig tot niks te besteden heeft is dit een domper op de feestvreugde, een bron van stress. Hoe fijn is het dan om elkaar te kunnen helpen? Met spulletjes die je zelf over hebt van je eigen kindje (of kleinkind), of door een donatie. Met jouw donatie koopt de stichting spullen als dekens, flesjes en luiers en wordt het o.a. de huur van sorteercentrum betaald. Stichting Babyspullen wil dat ieder kindje voorzien is van de basisbehoeften èn de (toekomstige) ouders een deel stress ontnemen.

OpgroeiGids is dé site voor ouders van kinderen tussen 0 en 12 jaar. Waar vind je een kinderdagverblijf wat bij jou en je kind past? Hoe krijg je een dwarse peuter aan het eten? Hoe ziet jouw ideale gezinsvakantie er uit? Bij OpgroeiGids vind je tips van andere ouders en deskundigen over de meest uiteenlopende dingen. Kortom, jouw wegwijzer in de kinderwereld.

Basisschool, kinderopvang, buitenschoolse opvang, sporten

Ben jij op zoek naar kinderopvang? Begin je zoektocht hier. Wij bundelen de mening van ouders over kinderdagverblijven en organisaties waar zij voor kozen. Zijn zij tevreden of juist niet? En waarom dan wel of niet? Die specifieke ervaringen zijn belangrijke informatie voor andere ouders. Want alleen ouders begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om je kind met een gerust hart achter te kunnen laten.

Schermafbeelding 2014-06-02 om 16.19.26 Comfortabel, super zacht en ecologisch verantwoord! De kleding van het Noorse merk Tiljamid heeft het allemaal. Dit mooie merk is dan ook een van de nieuwste Scandinavische ontdekkingen in Nederland.  Het merk brengt een unieke collectie kinderkleding voor kids van 0 t/m 4 jaar. Door het gebruik van Bamboe is de kleding niet alleen ecologisch

...

Schermafbeelding 2014-06-02 om 15.42.21 Een roadtrip door Amerika, op safari in Afrika of surfen op Bondi Beach. Het zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die bij de eindexamenkandidaten hoog op hun to do-lijstje staan. EF Education First ondervroeg ruim 3000 scholieren naar hun zogenaamde bucket list voor na hun examens, en daar kwamen hele verrassende resultaten uit. “Hoewel b

...

Schermafbeelding 2014-06-02 om 14.20.44

Hoewel we steeds ouder worden zien we bij kinderen op steeds jongere leeftijd juist meer ouderdomskwalen optreden als overgewicht, diabetes type 2, osteoporose en artrose. Dat stelt Mai Chin A Paw tijdens haar toespraak 'Topsport of kinderspel. Zij is benoemd tot University Research Chair: hoogleraar sociale geneeskunde, in het bijzonder de epidemiologie van jeugd en gezondheid bij de afdeling sociale geneeskunde bij het VU medisch centrum. 'Kinderen worden tegenwoordig zoetgehouden met tablets, TV en andere beeldschermen', aldus Mai Chin A Paw. 

...

Welkom bij OpgroeiGids! Word nu gratis lid! Ontmoet ouders, leerkrachten en andere professionals. Deel ervaringen en informatie. Inspireer elkaar; stel vragen en leer van elkaar... Samen Opgroeien!
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Dus schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Of registreer met uw sociale account