OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden
Stichting Babyspullen

Samen helpen we Stichting Babyspullen!     

Arme gezinnen

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In de grote steden is dat zelfs 1 op de 4! Stichting Babyspullen wil ieder kind een goed start geven. Daarom verzamelt zij babyspullen in: babykleding, beddengoed, kruiken, verzorgingsproducten en nieuwe luiers flesjes. Help jij ook mee?

Weg met stress

Wanneer je zwanger bent krijg je van je verloskundige een lijst met benodigde spulletjes voor je baby. Voor iemand die weinig tot niks te besteden heeft is dit een domper op de feestvreugde, een bron van stress. Hoe fijn is het dan om elkaar te kunnen helpen? Met spulletjes die je zelf over hebt van je eigen kindje (of kleinkind), of door een donatie. Met jouw donatie koopt de stichting spullen als dekens, flesjes en luiers en wordt het o.a. de huur van sorteercentrum betaald. Stichting Babyspullen wil dat ieder kindje voorzien is van de basisbehoeften èn de (toekomstige) ouders een deel stress ontnemen.

Leuk nieuwtje!

Oprichtster Marjolijn Hermus is trots. Het streven voor 2017 was om 2500 pakketten uit te delen. Anno september 2017 staat de teller al op 2663! ‘Daar zijn we natuurlijk erg blij mee’, vertelt Marjolijn. Wat op een zolderkamer begon is uitgegroeid tot een landelijk opererende stichting. Er zijn in totaal 150 vrijwilligers. Zij helpen met inzamelen, sorteren, pakketten samenstellen, marketing en communicatie en nog meer. De naamsbekendheid van Stichting Babyspullen mag nog wel groeien: ‘We horen helaas toch nog regelmatig dat mensen onze stichting niet kennen’, aldus Marjolijn. Dus…mocht je dit artikel willen delen met jouw vrienden: graag! Zo helpen we samen de naamsbekendheid van Stichting Babyspullen vergroten.

Inhoud babystartpakket

In het babystartpakket zit alles wat nodig is voor de verzorging van het kindje. Van washandjes tot slaapzak, van rompers tot een knuffeltje. Maar denk ook aan spullen als een boxkleed, een dekentje en schoentjes. Stichting Babyspullen biedt twee variaties: in het eerste pakket zit kleding voor baby’s vanaf de geboorte tot en met maat 68. Het andere pakket is aangevuld met babykleertjes tot en met maat 92. Gezinnen die het financieel zwaar hebben kunnen dus de eerste twee jaar vooruit. De inhoud kan soms iets afwijken, aangezien de organisatie afhankelijk is van giften en donaties. De organisatie telt inmiddels 162 inzamelpunten waar je spullen kunt inleveren. Er is dus altijd een adres bij jou in de buurt.

Kom je zelf in aanmerking?

Het krijgen van een babystartpakket van Stichting Babyspullen gaat altijd via een hulpverleningsinstantie, zoals de Voedselbank, de Kledingbank of maatschappelijk werk. Je kunt ook aan je kraamverzorgster of verloskundige vragen om je aan te melden bij de stichting.

Wil je meer lezen over Stichting Babyspullen? Kijk dan op www.stichtingbabyspullen.nl 

 

Nieuwste reviews kinderopvang

Parbedie
 
1.0
" Dis is een iets uitgebreide review, omdat ik het..."
Partou KDV van Sevenbergestraat 41
 
2.0
"Helaas een zware teleurstelling. De mensen die hier werken geven..."
KDV 'Kleintje-Zuid' B.V.
 
1.0
"Op papier (en internet) lijkt dit een prachtige opvang, maar..."
De Boartersboat
 
2.1
"Huilend overstuur kindje aangetroffen alleen op straat. Ik herkende aan..."
Hulstein-de Jong
 
4.5
"Marlieke is een warme en lieve gastouder, die oprechte aandacht..."
P. van Gemert-Smit
 
1.0
"Mijn jongen 5 jaar is zo goed als vergiftigd hier!..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Van onze 3 kinderen zit er nog 1 bij Marlieke..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Onze 3 kids zijn alle 3 helemaal blij als ze..."
Hulstein-de Jong
 
5.0
"Marlieke is een lieve en betrokken En oplettende gastouder. In..."
Gastouderbureau Kind aan Huis
 
1.0
"Ik beveel dit gastouderbureau niet aan. "
Kinderdagverblijf Topkids Maartensdijk
 
4.7
"Het is een enorm flexibel kinderdagverblijf en mijn dochter gaat..."
Kindcentrum LeLa
 
2.2
"Zolang alles goed gaat, lijkt het wel in orde. Maar..."