• check mark icon
    Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • check mark icon
    Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • check mark icon
    Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • check mark icon
    Leuke activiteiten en dagjes uit
  • check mark icon
    Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Kindernasi
Kindernasi
editorial men icon
Redactiebeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
8/10
editorial men icon
Bezoekersbeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
9/10
Maaltijd:
Avondeten Avondeten
Hoofdgerecht Hoofdgerecht
Aantal personen:
editorial men icon
Leeftijdsgroep:
Familiegerecht
Kosten per persoon:
editorial_men_icon3
Ingrediënten:
  • 250 gram pandanrijst
  • 250 gram sperziebonen, optioneel
  • 400 gram roerbakgroente, chinees
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, fijngemalen
  • 2 theelepels koenjit, geelwortel
  • 2 theelepels ketoembar, korianderzaad
  • 125 gram garnalen, roze
  • 125 gram hamblokjes

Bereidingswijze:

15-30
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook intussen in een andere pan met een laag water en wat zout de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de roerbakgroenten eventueel iets kleiner.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, geelwortel en het korianderzaad 30 seconden.
  • Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze 2-3 minuten.
  • Meng er vervolgens de rijst, sperziebonen, garnalen en ham door.
  • Verwarm de nasi nog 2 minuten en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met kroepoek.

Voor deze functie is een account vereist.
Meld je hier aan of log in op je account.

Bezoekersbeoordelingen

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type