In een grote kom de gist in het water laten oplossen voor 5 minuten.
Roer de eerste 390 gram meel en het zout door het water en gist mengsel.
Goed mengen en daarna de kom afdekken met keukenfolie en twee uur later rijzen.
Daarna de laatste 390 gram meel toevoegen, in kleine beetjes. Meel toevoegen tot je een kneedbaar deeg krijgt. Waarschijnlijk heb je niet al het meel nodig.
Daarna het deeg voor 10-15 minuten goed doorkneden. Voeg niet te veel meel toe tijdens het kneden, het deeg moet soepel blijven en niet te droog zijn.
Plaats het deeg in een kom die je met olie hebt ingesmeerd (zodat het niet plakt). Dek de kom af met keukenfolie en laat rijzen tot het twee keer zo groot is (ongeveer twee uur bij kamer temperatuur).
Daarna het deeg een 'dreun' geven om de lucht er uit te slaan. Verdeel daarna in twee en vorm in twee broden. Leg de twee broden op een anti aanbak bakblik (of een stuk bakpapier eronder), beetje bloem erover heen en weer afdekken. Laten rijzen tot verdubbeld in grootte.
Verwarm de oven voor tot 230 graden celsius.
Bak de broden voor ongeveer 25 minuten, tot ze mooi bruin zijn.
Tips
Om te controleren of een brood gaar is, klop je op de onderkant. Als het hol klinkt, is je brood klaar!
Oven temperaturen verschillen per oven, dus hou het in de gaten!