OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Kleurig gespikkelde omelet

Extra Opvallen Opmerkelijk
 
0.0
 
0.0 (0)
2988   0   1   0   0
 
Schrijf een beoordeling
Leeftijdsgroep
Familiegerecht
Aantal personen
6
Kosten per persoon

Ingrediënten

10 eieren
3 wortelen
1 rode paprika
1 groene paprika
3 plakken courgette
3 champignons
2 teentjes knoflook
spekjes
1 scheutje melk
2 el pindakaas

Bereidingswijze

  1. Snijd alle groente in hele kleine stukjes.
  2. Laat ondertussen je zoon of dochter de eieren, de melk en de pindakaas in een grote kom doen. Eventueel nog wat kruiden erbij naar eigen smaak, maar dat hoeft niet. En lekker klutsen maar met een garde!
  3. Bak in een grote koekenpan de knoflook en de spekjes, voeg daar na een paar minuten de fijngenseden wortelen, champignons en courgettes toe. Voeg na 5 minuten de paprika's en het geklutste ei toe. Zet het vuur laag en doe de deksel erop.
  4. Na ongeveer een kwartier heb je een heerlijke kleurrijke gespikkelde omelet. Snijd er pizzapuntjes van en laat ze "voor één keertje" met hun handen eten....
  5. Samen met wat gebakken aardappeltjes en eventueel wat komkommer/ tomaat salade heb je een complete maaltijd.
Tips
Iedere andere kleurige groentecombinatie is natuurlijk ook goed!! Als je het maar goed klein snijdt, zodat er echte spikkeltjes ontstaan.

Voor de snelle versie: gebruik een zak gemengde diepvriesgroente (mexicaans, italiaans) ipv alle losse groente. Scheelt veel snijwerk en dus tijd!! Let wel op: Voordat je het geklutste ei in de pan toevoegt, snijd eerst de grote brokken ontdooide groente nog even wat kleiner.

Heeft je koekenpan geen deksel? Maak van aluminiumfolie een "deksel" en leg die op de omelet. Let op de dat randen niet in het eimengsel zitten.

Omschrijving

Kleurig gespikkelde omelet

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze vermelding.
Heeft je al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Eenvoudig te maken
Ingrediënten vrij beschikbaar
De kinderen kunnen helpen
Tevreden over de prijs
Eindoordeel
Welkom bij OpgroeiGids! Word nu gratis lid! Ontmoet ouders, leerkrachten en andere professionals. Deel ervaringen en informatie. Inspireer elkaar; stel vragen en leer van elkaar... Samen Opgroeien!
PSSST...Wist je dat je bij OpgroeiGids kunt sparen voor korting op de leukste uitjes en producten? Dus schrijf je snel in. Je spaart direct!
Geboortedatum
Dag
Of registreer met uw sociale account