OpgroeiGids

OpgroeiGids, het sociale netwerk voor ouders, opvoeders en onderwijs. Hier vind je alles over ouderschap, opvoeding, onderwijs en nog veel meer!

Aanmelden

Bosbessen yoghurt cake

Opmerkelijk
 
0.0
 
0.0 (0)
2262   0   1   0   0
 
Schrijf een beoordeling
Bosbessen yoghurt cake
Maaltijd bevat geen
Leeftijdsgroep
Familiegerecht
Aantal personen
6
Kosten per persoon

Ingrediënten

150 gram bloem (GEEN zelfrijzend bakmeel)
10 gram bakpoeder
snufje zout
250 ml yoghurt
150 gram suiker
3 grote eieren
rasp van 2 citroenen
4 ml vanille extract
125 ml zonnebloem olie
180 gram bosbessen (of aalbessen, frambozen, stukjes aardbei)
85 ml vers citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden celsius. Vet een bakblik (cake vorm) in met boter en bloem, of, lekker makkelijk (en sneller), bakpapier!
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom meng je de yoghurt, suiker, eieren, citroen rasp, vanille en olie.
  3. Langzaam het bloem mengsel door het yoghurt mengsel mengen. Schep een lepeltje bloem door het fruit en hussel goed door elkaar. Daarna het fruit voorzichtig door je beslag heen lepelen.
  4. Doe het beslag in het bakblik, plaats in het midden van de oven en bak voor ongeveer 45 minuten, of totdat een mes schoon uit het midden komt. Kook het citroensap met een eetlepel suiker, totdat de vloeistof helder is. Neem dan de pan van het vuur.
  5. Als de cake klaar is, laat hem dan 10 minuten in het blik afkoelen. Daarna voorzichtig uit het blik halen en af laten koelen op een rooster, boven de gootsteen/ovenblik/groot bord/grote schaal. Met een vork of tandenstoker prik je gaatjes in de cake en daarna giet je het suiker/citroen mengsel er over heen. Af laten koelen en smullen!
Tips
Als je het bakpapier aan beide zijden van het bakblik een beetje laat 'overhangen,' kan je later de cake makkelijk uit het blik halen.

Bij mij werd de bovenkant al snel bruin, dus misschien een 'dekseltje' van aluminium folie er boven op om aanbranden te voorkomen.

Waarschijnlijk kan je in plaats van bloem, ook zelfrijzend bakmeel gebruiken,maar daar zegt het originele recept niets over. Maar volgens mij komt het op hetzelfde neer toch?

Beschrijving

Bosbessen yoghurt cake

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Eenvoudig te maken
Ingrediënten vrij beschikbaar
Kunnen de kinderen helpen
Prijs per persoon
Recensies
Voeg een bron URL toe
Commentaar