• check mark icon
    Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • check mark icon
    Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • check mark icon
    Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • check mark icon
    Leuke activiteiten en dagjes uit
  • check mark icon
    Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank
Bosbessen yoghurt cake
Bosbessen yoghurt cake
editorial men icon
Redactiebeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
8/10
editorial men icon
Bezoekersbeoordeling
information line icon
uitstekend = *****
goed =****
aardig =***
matig =**
zeer matig =*
9/10
Maaltijd:
Toetje Toetje
Tussendoortje
Aantal personen:
editorial men icon 6
Leeftijdsgroep:
Familiegerecht
Kosten per persoon:
editorial_men_icon3 Minder dan 1 euro
Ingrediënten:
Bevat: opgroeigids opgroeigids
tooltip inactive tooltip hover
opgroeigids Geen vlees of vis
opgroeigids Geen noten
opgroeigids Geen gluten
opgroeigids Geen lactose
opgroeigids Geen fructose
  • 150 gram bloem (GEEN zelfrijzend bakmeel)
  • 10 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 ml yoghurt
  • 150 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • rasp van 2 citroenen
  • 4 ml vanille extract
  • 125 ml zonnebloem olie
  • 180 gram bosbessen (of aalbessen, frambozen, stukjes aardbei)
  • 85 ml vers citroensap

Bereidingswijze:

60-80
  • Verwarm de oven voor tot 190 graden celsius. Vet een bakblik (cake vorm) in met boter en bloem, of, lekker makkelijk (en sneller), bakpapier!
  • Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom meng je de yoghurt, suiker, eieren, citroen rasp, vanille en olie.
  • Langzaam het bloem mengsel door het yoghurt mengsel mengen. Schep een lepeltje bloem door het fruit en hussel goed door elkaar. Daarna het fruit voorzichtig door je beslag heen lepelen.
  • Doe het beslag in het bakblik, plaats in het midden van de oven en bak voor ongeveer 45 minuten, of totdat een mes schoon uit het midden komt. Kook het citroensap met een eetlepel suiker, totdat de vloeistof helder is. Neem dan de pan van het vuur.
  • Als de cake klaar is, laat hem dan 10 minuten in het blik afkoelen. Daarna voorzichtig uit het blik halen en af laten koelen op een rooster, boven de gootsteen/ovenblik/groot bord/grote schaal. Met een vork of tandenstoker prik je gaatjes in de cake en daarna giet je het suiker/citroen mengsel er over heen. Af laten koelen en smullen!

Voor deze functie is een account vereist.
Meld je hier aan of log in op je account.

Bezoekersbeoordelingen